Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 15:04

  Αντικαταστάθηκε ο Τζ. Κουτσολιούτσος από μέλος του ΔΣ της Folli Follie

  Αντικαταστάθηκε ο Τζ. Κουτσολιούτσος από μέλος του ΔΣ της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:45

  Την αντικατάσταση του Τζ. Κουτσιολούτσου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie αποδέχτηκε η εταιρία, όπως ενημερώνουν οι Νομικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας Θ. Σοφός και  Ειρήνη Γεωργακοπούλου.

  Στην αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, από νέο μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Σοφός δήλωσε ότι ο κ. Κουτσολιούτσος παραιτήθηκε ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο για την προστασία των συμφερόντων της Εταιρείας και ότι η Εταιρεία συναινεί να αντικατασταθεί από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή του Ευστρατίου, όπως προτάθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

  Ο κ. Σοφός δήλωσε εξερχόμενος της αίθουσας του Δικαστηρίου ότι η Εταιρεία Folli Follie είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης και πιστεύει στην επίτευξη της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με τους Ομολογιούχους για την εξυγίανση της Εταιρείας και τη διάσωση της εργασίας 1.000 εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρωθεί στο ακέραιο και δεν υφίσταται κανένα υπόλοιπο.

  Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί υπεύθυνα νόμιμο εποπτικό έλεγχο, "κι εμείς θα προχωρήσουμε υπεύθυνα σε συνεργασία μαζί με τους εκπροσώπους της, με μοναδικό γνώμονα την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η επικύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας προς τους Ομολογιούχους, τη διαπραγμάτευση με τους οποίους συνεχίζουμε πυρετωδώς αποτελεσματικά". Ευχαρίστησε στο τέλος τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την ευθιξία που επέδειξε με την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την προστασία των συμφερόντων της.

  Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019, που ψηφίστηκε πρόσφατα και θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. εισηγμένης εταιρίας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, ζητώντας την αντικατάσταση του κ. Γ. Κουτσολιούτσου από το ΔΣ της εταιρίας "FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ".

  Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αντικατασταθεί προσωρινά, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης της ΕΚ, το μέλος ΔΣ της Εταιρίας Γεώργιος Κουτσολιούτσος από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή και διόρισε τον κ. Γεώργιο Ιωαννίδη στη θέση του ήδη παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ κ. Περικλή Δοντά.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμη:

  Κατατέθηκε το αίτημα για αλλαγή μελών του ΔΣ της Folli Follie

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων