Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 11:35

  Κατατέθηκε το αίτημα για αλλαγή μελών του ΔΣ της Folli Follie

  Κατατέθηκε το αίτημα για αλλαγή μελών του ΔΣ της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:23

  Κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και αναμένεται να συζητηθεί εντός των επόμενων ωρών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αλλαγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie Group.

  Με βάση τις ίδιες πηγές, ζητείται η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ενός ακόμη μέλους του ΔΣ. Το αίτημα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί άμεσα.

  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα κάνει χρήση των νέων διατάξεων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, οι οποίες επιτρέπουν σε έκτακτες περιπτώσεις να ζητά από το δικαστήριο τον διορισμό προσωρινής διοίκησης σε μια εισηγμένη εταιρεία, καθώς και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, με τρόπο ανάλογο αυτού που σήμερα προβλέπεται για τους μετόχους της μειοψηφίας και τον ορκωτών ελεγκτή.

  Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η προετοιμασία του αιτήματος καθώς και η βολιδοσκόπηση των προσώπων που θα προταθεί να αντικαταστήσουν τον Τζ. Κουτσολιούτσο, ο οποίος συνεχίζει να μετέχει στο ΔΣ της FFG ως μη εκτελεστικό μέλος. Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν έχουν σημαντική εμπειρία σε θέματα management και εταιρικής διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνονται οι κ.κ. Δ. Βαλαχής (έχει διατελέσει επί σειρά ετών επικεφαλής του ομίλου Ανδρομέδα) και Γ. Ιωαννίδης.

  Αντίθετα, με βάση τις ίδιες πηγές, δεν αναμένονται αλλαγές στα πρόσωπα της Επιτροπής Ελέγχου της FFG, κάτι που καταγράφεται ως ψήφος εμπιστοσύνης των εποπτικών αρχών στο έργο που πραγματοποιείται.

  Νίκος Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ