Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Νοε-2019 12:27

  Τι λένε Fitch και S&P για την έκδοση της Ελλάκτωρ

  Τι λένε Fitch και S&P για την έκδοση της Ελλάκτωρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέθεσε στην Ελλάκτωρ αναμενόμενη πιστοληπτική αξιολόγηση  'BB(EXP)' με σταθερό το outlook.

  Ταυτόχρονα, ο οίκος ανέθεσε στην επικείμενη έκδοση ομολογιών έως 600 εκατ. ευρώ αναμενόμενη αξιολόγηση 'BB(EXP)' με σταθερό το outlook.

  Ο οίκος σημειώνει ότι το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση του ότι "θα συνεχιστεί η μέτρια ανάκαμψη της κίνησης στην Αττική Οδό και θα εκτελεστεί επιτυχώς το πρόγραμμα επενδύσεων στις ανανεώσιμες έως το τέλος του 2020". Αντανακλά παράλληλα την άποψη του ότι η εταιρεία "θα ακολουθήσει μια διαδικασία απομόχλευσης".

  Αναφέρει τέλος ότι η τελική αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από τα οριστικά στοιχεία και λεπτομέρειες της έκδοσης.

  Από την πλευρά της η S&P Global Ratings επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση 'B/B' της Ελλάκτωρ και έθεσε αξιολόγηση 'B' στις ομολογίες.

  Ο οίκος σημειώνει παράλληλα ότι το outlook είναι σταθερό "αντανακλώντας την άποψη μας ότι τα πιστωτικά μεγέθη θα βελτιωθούν με ώθηση από τις δραστηριότητες των Ανανεώσιμων και τις Παραχωρήσεις, με το χρέος προς EBITDA να μειώνεται στο 5,5x και τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) προς χρέος να βελτιώνονται στο 10% έως το 2020".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ