Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Νοε-2019 09:16

  Ελλάκτωρ: Προτεινόμενη έκδοση senior ομολογιών €600 εκατ.

  Ελλάκτωρ: Προτεινόμενη έκδοση senior ομολογιών €600 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:50

  Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική της, ELLAKTOR VALUE PLC, η οποία είναι εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας, προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας €600 εκατομμυρίων με λήξη το 2024, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.

  Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι πρόσοδοι της Έκδοσης θα διατεθούν
  (i) για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των θυγατρικών της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ Α.Ε.,

  (ii) για την καταβολή των αμοιβών και των εξόδων της Έκδοσης, και

  (iii) για  γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

  Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί για το προαναφερθέν συνολικό ποσό ή ότι θα ολοκληρωθεί. Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου 2019.

  Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd και AXIA Ventures (Athens Branch), ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.

  Τι λένε Fitch και S&P


  Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέθεσε στην Ελλάκτωρ αναμενόμενη πιστοληπτική αξιολόγηση  'BB(EXP)' με σταθερό το outlook.

  Ταυτόχρονα, ο οίκος ανέθεσε στην επικείμενη έκδοση ομολογιών έως 600 εκατ. ευρώ αναμενόμενη αξιολόγηση 'BB(EXP)' με σταθερό το outlook.

  Ο οίκος σημειώνει ότι το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση του ότι "θα συνεχιστεί η μέτρια ανάκαμψη της κίνησης στην Αττική Οδό και θα εκτελεστεί επιτυχώς το πρόγραμμα επενδύσεων στις ανανεώσιμες έως το τέλος του 2020". Αντανακλά παράλληλα την άποψη του ότι η εταιρεία "θα ακολουθήσει μια διαδικασία απομόχλευσης".

  Αναφέρει τέλος ότι η τελική αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από τα οριστικά στοιχεία και λεπτομέρειες της έκδοσης.

  Από την πλευρά της η S&P Global Ratings επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση 'B/B' της Ελλάκτωρ και έθεσε αξιολόγηση 'B' στις ομολογίες.

  Ο οίκος σημειώνει παράλληλα ότι το outlook είναι σταθερό "αντανακλώντας την άποψη μας ότι τα πιστωτικά μεγέθη θα βελτιωθούν με ώθηση από τις δραστηριότητες των Ανανεώσιμων και τις Παραχωρήσεις, με το χρέος προς EBITDA να μειώνεται στο 5,5x και τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) προς χρέος να βελτιώνονται στο 10% έως το 2020".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ