Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Νοε-2019 08:54

  Λεπτομέρειες για το deal Folli Follie - ομολογιούχων

  Λεπτομέρειες για το deal Folli Follie - ομολογιούχων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η συμφωνία μεταξύ Folli Follie και των ομολογιούχων πιστωτών της, κύριο προαπαιτούμενο προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την εξυγίανση της χειμαζόμενης εταιρείας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το final term sheet επεστράφη στη διοίκηση της FFG έχοντας γίνει αποδεκτό από την πλευρά των ομολογιούχων πιστωτών και των συμβούλων τους.

  Με τη σειρά της η διοίκηση της FFG έχει συγκαλέσει για σήμερα το απόγευμα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και (εκτός διαφορετικής εξέλιξης που θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη) να επικυρώσει επισήμως τη συμφωνία.

  Απομένουν, πάντως, τεχνικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν, όπως για παράδειγμα ζητήματα "προτεραιότητας" μεταξύ των διαφορετικών ομολόγων (τα αποκαλούμενα "Ομόλογα 2019" και τα "Ομόλογα 2021") που έχει εκδώσει η εταιρεία κ.α. Στελέχη της εταιρείας αναφέρουν, πάντως, πως θα πρέπει να συμφωνηθούν και σημαντικά ζητήματα για την FFG όπως λ.χ. το θέμα της δραστηριότητας στην Ασία.

  Πότε γεφυρώθηκαν οι διαφορές

  Είχε προηγηθεί συνάντηση στελεχών της διοίκησης της FFG με εκπροσώπους των ομολογιούχων στο Λονδίνο όπου ουσιαστικά γεφυρώθηκαν οι όποιες διαφορές επί του σχεδίου χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Μετά την επιστροφή στην Αθήνα ακολούθησε ανταλλαγή των σχετικών κειμένων προκειμένου να διαμορφωθεί το final term sheet.

  Σε περίπτωση αποδοχής, σειρά αναμένεται να πάρουν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων που θα κληθούν τυπικά να εγκρίνουν το Σχέδιο Εξυγίανσης. Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, απαιτείται έγκριση από την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφων των ομολογιούχων πιστωτών, η Ad Hoc Group (AHG) των οποίων αποτελείται από τις Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma Capital, Bank Of China (Luxembourg) και AG Insurance.

  Έγκριση

  Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% (2/3) των παρισταμένων στην συνέλευση των ομολογιούχων (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων), ενώ σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευσης η απαιτούμενη  απαρτία θα  είναι τουλάχιστον 33% (1/3) επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων).

  Αντίστοιχα, σχετικά με τα "Ομόλογα 2021" (λήξεως 2021), το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% των παρισταμένων σε οποιαδήποτε συνέλευση (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων).

  Μόλις συμφωνηθεί και υπογραφεί από την εταιρεία και τους πλειοψηφούντες πιστωτές, το Σχέδιο Εξυγίανσης θα υποβληθεί ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου για επικύρωση. Η δικάσιμος θα ορισθεί, υπό κανονικές συνθήκες, εντός δύο μηνών. Η οριστική απόφαση του Δικαστηρίου είναι πιθανόν να εκδοθεί από 6 έως 8 μήνες μετά την συζήτηση.

  Υπενθυμίζεται πως η FFG είχε φθάσει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου με την AHG τον Φεβρουάριο 2019. Ωστόσο, εκείνη η  συμφωνία δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και, ως εκ τούτου, αποσύρθηκε. Στο διάστημα που μεσολάβησε υπήρξαν συνεχείς και εντατικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας που όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πάρα πολύ κοντά.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Folli-Follie: Στην τελική ευθεία με τους ομολογιούχους

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ