Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Νοε-2019 08:02

  ΟΤΕ: Κλειστά χαρτιά για τη Ρουμανία από τη διοίκηση

  ΟΤΕ: Κλειστά χαρτιά για τη Ρουμανία από τη διοίκηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Tην εκτίμηση ότι ο ΟΤΕ θα ευνοηθεί περαιτέρω από τις επενδύσεις του σε προηγμένα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και από την πελατοκεντρική στρατηγική στην οποία οφείλεται η αύξηση των εσόδων του τα προηγούμενα έτη διατύπωσε η διοίκηση του Ομίλου, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

  Η διοίκηση ανέφερε πως ο Όμιλος σημείωσε ένα ακόμη καλό τρίμηνο, επίδοση που επιβεβαίωσε τις θετικές τάσεις που καταγράφονται από την αρχή του έτους. Όπως ειπώθηκε, η ψυχολογία των καταναλωτών στην ελληνική αγορά έχει βελτιωθεί και τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής αυξήθηκαν για ακόμα μια φορά, γεγονός που αποτυπώνεται στους περισσότερους λειτουργικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες.

  "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανάπτυξη των υπηρεσιών οπτικής ίνας και δεδομένων, περιοχές όπου έχουμε δώσει έμφαση και έχουμε επενδύσει δυναμικά τα τελευταία χρόνια", τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ.

  Αναβάθμιση

  Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η S&P προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε "ΒΒΒ-", με σταθερή προοπτική. Η απόφαση αυτή, σημειώνεται από πλευράς διοίκησης, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, αναβαθμίζοντας τον ΟΤΕ στην κατηγορία της "επενδυτικής βαθμίδας" μετά από οκτώ χρόνια.

  Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της παρουσίας του ομίλου στη Ρουμανία, η διοίκηση κράτησε κλειστά τα χαρτιά της. Όπως σημειώθηκε, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο ανάπτυξης στη χώρα, ενώ εξετάζονται όλες οι επιλογές. Υπενθυμίζεται πως με βάση όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, ο ΟΤΕ εξετάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δραστηριοτήτων του στη Ρουμανία.

  Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι αναφορές στον ρουμανικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες έχει προκριθεί το σενάριο πώλησης ως ξεχωριστές οντότητες των Telekom Romania (TR) και Τelekom Romania Mobile (TRM). Ως υποψήφιοι αγοραστές εμφανίζονται η Orange Romania και ρωσο-βουλγαρικά κεφάλαια.

   Έπαινοι για το ελληνικό management

  Την ίδια στιγμή, έντονο ελληνικό ενδιαφέρον είχε και το conference call του μητρικού Ομίλου DT. O CFO του DT Group, Dr Christian Illek, μιλώντας για τα αποτελέσματα της DT στην Ευρώπη ξεχώρισε την απόδοση της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αυτή η ανάπτυξη (στην Ευρώπη) πραγματικά βασίζεται σε όλες μας τις δραστηριότητες, αλλά για να είναι ειλικρινής νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε την ελληνική ομάδα. Η ομάδα γύρω από τον Μιχάλη Τσαμάζ έδωσε και πάλι εξαιρετικά αποτελέσματα στο γ’ τρίμηνο και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον".

  Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων, συζητήθηκε το ζήτημα δημοσιευμάτων σχετικά με τον ΟΤΕ, για διαφορετικές ανανεώσεις συμβολαίων ή για πρόωρη λήξη συμβάσεων διευθυντικών στελεχών. Ο CFO του DT Group σημείωσε πως "για να είμαστε ειλικρινείς, γνωρίζουμε αυτές τις φήμες, όμως δεν υπάρχει καμία βάση πίσω από αυτό.

  Εξήρα τις επιδόσεις στην Ελλάδα σε αυτό το τρίμηνο ως εξαιρετικές και πράγματι είναι εξαιρετικές. Νομίζω ότι ο Μιχάλης και η ομάδα του αποδίδουν πολύ αξιόπιστα, πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε σε αυτόν, ότι η ομάδα θα κάνει το ίδιο και στο μέλλον".

  Διαβάστε ακόμη:

  - JP Morgan για ΟΤΕ: Ελκυστική επιλογή, έρχεται ράλι αν προχωρήσει η πώληση στη Ρουμανία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ