Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 15:52

  Νηρεύς: Ξεκινά η διαδικασία απόσχισης των προς πώληση μονάδων

  Νηρεύς: Ξεκινά η διαδικασία απόσχισης των προς πώληση μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το περιεχόμενο του από 30/10/2019 Δελτίο Τύπου του Ομίλου Ανδρομέδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη Diorasis (Μπιτσάκος Γ&Π Υδατοκαλλιέργειες ΑΕ) ως τον κατάλληλο αγοραστή των περιουσιακών στοιχείων υπό εκποίηση στο πλαίσιο των προϋποθέσεων  που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την έγκριση της αγοράς των μετοχών της Νηρεύς Α.Ε και της Σελόντα Α.Ε από τον Όμιλο Ανδρομέδα.

  Συνεπακόλουθα και προς διευκόλυνση της έναρξης της παραπάνω διαδικασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Νηρεύς αποφάσισε στις 04/11/2019 την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου που την αφορά (μονάδες Β. Εύβοιας, ιχθυογεννητικός σταθμός Κανατάδικα και λοιπά σχετικά στοιχεία) και την εισφορά του σε νέα 100% θυγατρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό και στη συνέχεια αναμένεται να μεταβιβασθεί στον επενδυτή (εταιρεία Μπιτσάκος Γ&Π Υδατοκαλλιέργειες ΑΕ).

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας όρισε ως ισολογισμό μετασχηματισμού αυτόν με ημερομηνία 30.9.2019, ο δε ως άνω εταιρικός μετασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί με βάση τις διατάξεις του Ν.4601/2019 και του 4548/2018.

  Η ολοκλήρωση της απόσχισης και σύστασης νέας εταιρείας με εισφορά του αποσχιζόμενου κλάδου τελεί υπό τις προϋποθέσεις των  νομίμων αποφάσεων  του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για την έγκριση των όρων της σκοπούμενης  απόσχισης καθώς και της λήψης των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία εγκρίσεων  των αρμοδίων προς τούτο αρχών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ