Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 08:12

  Η Euroenergy (όμιλος Libra) απέκτησε φωτοβολταϊκά της China New Energy

  Η Euroenergy (όμιλος Libra) απέκτησε φωτοβολταϊκά της China New Energy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε νέα κίνηση στην ελληνική ενεργειακή αγορά προχώρησε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία Euroenergy που αποτελεί τον ενεργειακό βραχίονα του ομίλου Libra, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη. 

  Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η Euroenergy υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση 68 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα από την κινεζική κρατική εταιρεία China New Energy.

  Τα πάρκα κατά τις ίδιες πληροφορίες βρίσκονται σε Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα και Ροδόπη. Το ύψος της εξαγοράς ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση της εξαγοράς έγινε από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

  Υπενθυμίζεται ότι το 2017 και το 2018 η Euroenergy είχε προχωρήσει σε κινήσεις περιορισμού του  επενδυτικού της χαρτοφυλακίου  στην ελληνική αγορά.

  Η Euroenergy έχει παρουσία στην Αν. Ευρώπη και τη Μεσόγειο με επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, ηλιακά και αιολικά πάρκα.

  Το χαρτοφυλάκιο έργων της εταιρείας του ομίλου Libra ανέρχεται στα 200MW. Η εταιρεία έχει παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα, τη Λεμεσό, το Βουκουρέστι και τη Ρίγα.

  Χάρης Φλουδόπουλος
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ