Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Σεπ-2019 17:12

  Λιβάνης: Περιορισμός ζημιών το πρώτο εξάμηνο 2019

  Λιβάνης: Περιορισμός ζημιών το πρώτο εξάμηνο 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρή μείωση του κύκλου εργασιών αλλά με περιορισμό των ζημιών μετά από φόρους εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους ο όμιλος Λιβάνη. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στο 1,15 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 2,84% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ σε επίπεδο εταιρεία ο κύκλος εργασιών εμφάνισε οριακή άνοδο 0,15% στο 1,09 εκατ. ευρώ.

  Οι διοικητικές δαπάνες της εταιρείας εμφανίζονται αυξημένες κατά 20,64% και τα έξοδα διαθέσεως κατά 1,80%. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω λόγω κυρίως της μείωσης του προσωπικού αλλά και του κόστους μισθοδοσίας, πάντα στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας που εφαρμόζει η εταιρεία, τα οικονομικά οφέλη της οποίας θα εμφανισθούν μεταγενέστερα. Η εταιρεία στις παρούσες συνθήκες, επίσης, έχει προβεί σε διορθωτικές κινήσεις σταθεροποιώντας τα λειτουργικά κόστη διάθεσης.

  Ο όμιλος εμφανίζει λειτουργικές ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 240 χιλ. ευρώ και η εταιρεία εμφανίζει λειτουργικές ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 219 χιλ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2018 ήταν ζημίες 119 χιλ. ευρώ για τον Όμιλο και 120 χιλ. ευρώ για την εταιρεία.

  Οι ζημιές του α’ εξαμήνου για τον Όμιλο μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου έφθασαν τα 445 χιλ. ευρώ και τα 424 χιλ. ευρώ για την Εταιρεία, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2018, ήταν ζημίες 530 χιλ. ευρώ για τον Όμιλο και 527 χιλ. ευρώ για την εταιρεία. Η μείωση των ζημιών οφείλεται κυρίως στη μείωση των χρηματοοικονομικών δαπανών, λόγω περιόδου χάριτος στην καταβολή τόκων.

  Σύμφωνα με την εταιρεία, για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, δεν προβλέπεται υποχώρηση της κρίσης, οπότε με την εντατικοποίηση των προσπαθειών για αύξηση των εσόδων, για εύρεση νέων πηγών εσόδων και περαιτέρω μείωση των δαπανών, με τον περαιτέρω εξορθολογισμό της παραγωγής και τη διατήρηση μειωμένων αποθεμάτων, η εταιρεία προσβλέπει στην εύρυθμη λειτουργία της και εκτιμά ότι θα καταφέρει να μειώσει τη ζημιά της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ