Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 09:24

  Κλείνει το μέτωπο των ΚΥΑ για το Ελληνικό

  Κλείνει το μέτωπο των ΚΥΑ για το Ελληνικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Την τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου αναμένεται να εγκρίνει σήμερα, σε συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ). Η πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου σημαίνει ότι εξ αρχής είναι γνωστές οι δυνατότητες αξιοποίησής του αλλά και οι περιορισμοί αυτού. Το πρώτο βήμα για την ωρίμανση αυτή ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2018 με την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προηγουμένως είχε επεξεργαστεί και εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

  Το δεύτερο αναγκαίο βήμα προς την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου είναι η έγκριση των πολεοδομικών μελετών δια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Με την έγκριση των πολεοδομικών μελετών πλέον το ακίνητο θα έχει πολεοδομηθεί πλήρως (σε επίπεδο Οικοδομικού Τετραγώνου) και θα είναι γνωστές όλες οι παράμετροι ανάπτυξης, οι περιορισμοί αλλά και οι όροι για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

  Για να εκδοθεί όμως, η ΚΥΑ για την πολεοδομική ωρίμανση της έκτασης- σε συνέχεια δηλαδή της σημερινής συνεδρίασης του ΚΣΔ- έπρεπε, όπως έγινε πρόσφατα, να προηγηθεί η έκδοση των τριών ΚΥΑ για το μητροπολιτικό πάρκο, τη ζώνη ανάπτυξης που βρίσκεται στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου και σχετίζεται με το διαγωνισμό χορήγησης άδειας λειτουργίας καζίνο και τις ζώνες ανάπτυξης στην περιοχή του παράκτιου μετώπου.

  Εκκρεμούσαν από τον Οκτώβριο του 2018

  Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, η έκδοση των τεσσάρων ΚΥΑ εκκρεμούσε από τον Οκτώβριο του 2018, με την καθυστέρηση να αποδίδεται όχι μόνο σε αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά κυρίως στην βραδύτητα, ως προς την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων, που επιδείκνυε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όλα αυτά, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, όταν το project του Ελληνικού αποτελούσε για επενδυτικούς φορείς δείγμα γραφής για την ικανότητα της χώρας να υλοποιήσει μεγάλες επενδύσεις.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Δίχως τέλος το σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ