Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 12:30

  Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων το 20% της Creta Farms

  Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων το 20% της Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων είναι ενεχυριασμένο το 20% των μετοχών της Creta Farms, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση της κατάστασης στην κρητική αλλαντοβιομηχανία. Ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν έχει εκχωρηθεί η άσκηση δικαιώματος ψήφου για το σύνολο του ποσοστού που έχει ενεχυριαστεί, 20%, αλλά για ποσοστό 10%-12%.

  Την ίδια στιγμή οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες φέρεται να έχουν διαμηνύσει στον Μάνο Δομαζάκι, διευθύνοντα της αλλαντοβιομηχανίας πως δεν γίνονται αποδεκτοί οι όροι που θέτει προκειμένου να συναινέσει στην ενεχυρίαση των μετοχών του, όπως αυτές έχουν ζητήσει. Στο πλαίσιο αυτό θα του αποστείλουν και σχετική επιστολή με την οποία θα του ζητούν να προχωρήσει στην ενεχυρίαση των μετοχών τους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αστερίσκους. Κάτι που έχει ζητήσει και ο έτερος μέτοχος της εισηγμένης κ. Τάκης Δομαζάκης, ο οποίος δηλώνει πως συμφωνεί με την ενεχυρίαση των μετοχών του χωρίς όρους.

  Την περασμένη Τρίτη ο κ. Μ. Δομαζάκις έκανε γνωστό πως αποδέχεται τη νέα ενεχυρίαση μετοχών του, υπό τον όρο όμως ότι τα δικαιώματα των έως σήμερα μη ενεχυριασμένων μετοχών "θα ασκηθούν, μόνο σε περίπτωση κατά την οποία εντοπισθούν εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισόδου νέου επενδυτή ώστε μέσω της ενάσκησης του δικαιώματος ψήφου, τα εν λόγω εμπόδια να αρθούν και να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα αφορά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της.”

  Σήμερα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ενεχυριασμένο το 19% των μετοχών της εισηγμένης και έχουν ζητήσει την ενεχυρίαση του συνόλου των μετοχών που κατέχουν οι Αφοί Δομαζάκη προκειμένου να συναινέσουν στη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Η εταιρεία εκτιμάται ότι χρειάζεται κοντά στα 8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει, έστω και υποτυπωδώς την παραγωγική της διαδικασία.

  Την ίδια στιγμή οι εμπλεκόμενες πλευρές ετοιμάζονται για την κατάθεση αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 της προπτωχευτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση στο Πρωτοδικείο θα κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων