Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Αυγ-2019 12:28

  Σελόντα: Ποιες είναι οι εκποιούμενες μονάδες

  Σελόντα: Ποιες είναι οι εκποιούμενες μονάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λεπτομέρειες για τις ιχθυοτροφικές μονάδες που πουλά η Amerra-Andromeda, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων προς τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) για να ολοκληρωθεί η πώληση των δύο εταιρειών στο σχήμα Amerra - Mubadala, δίνει με εταιρική ανακοίνωσή της η Σελόντα, μετά και τη σχετική ανακοίνωση της "Νηρεύς" την Παρασκευή το βράδυ.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σελόντα, με βάση σχετική επιστολή της Andromeda στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, "η Andromeda Seafood S.L. προέβη στην υπογραφή των παρακάτω δύο συμφωνιών:

  (α)  Η πρώτη συμφωνία υπεγράφη με την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε., τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς των εταιριών Νηρεύς και Σελόντα και προβλέπει την πώληση των εξής εγκαταστάσεων:

  Εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας Νηρεύς στις τοποθεσίες: :….[αναφέρονται οι οικείες τοποθεσίες]

  Εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας Σελόντα στις τοποθεσίες:

  Φάρμες: Άγιος Σεραφείμ (νομός Φθιώτιδος - 2 τοποθεσίες), Τάπιες (νομός Φθιώτιδος), Ακρωτήρι Δενδρούλια (Λάρυμνα, νομός Φθιώτιδος), Λαγονήσι (Λάρυμνα, νομός Φθιώτιδος), Δροσί (Ρόδος), Νήσος Μάκρη (Ρόδος)

  Εκκολαπτήρια: Λάρυμνα (νομός Φθιώτιδος), Τάπιες (νομός Φθιώτιδος)

  Συσκευαστήρια: Άγιος Σεραφείμ (νομός Φθιώτιδος), Νίμος (Ρόδος)
   

  Οι παραπάνω εγκαταστάσεις έχουν παραγωγική δυναμικότητα άνω των 10,000 τόνων μεσογειακών ειδών ετησίως συμπεριλαμβανομένων και συσκευαστηρίων ιδίας δυναμικότητας καθώς και παραγωγική δυναμικότητα άνω των 50 εκατομμυρίων τεμαχίων γόνου ετησίως. Περαιτέρω σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού συμφωνήθηκε η πώληση τροφών από τις εταιρείες Νηρεύς και Σελόντα προς την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε. για περίοδο δύο ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, καθώς και η παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη συγκεκριμένων γεννητόρων για περίοδο έξι μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

  (β) Η δεύτερη συμφωνία υπεγράφη με την εταιρία Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς Α.Ε. και τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε.. Στην εν λόγω σύμβαση τα μέρη έχουν συμφωνήσει την πώληση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Σελόντα στις τοποθεσίες Ακρωτήρι Τράχηλος, Όρμος Σπηλιά και Όρμος Χρυσαϊτη στον Κορινθιακό κόλπο, ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 1,000 τόνων ετησίως περίπου .

  Θα θέλαμε να τονίσουμε και πάλι ότι η συμφωνία με την εταιρία Μπιτσάκος Α.Ε. τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία έγκριση αφορά στην καταλληλόλητα του υποψήφιου αγοραστή καθώς και των όρων της ανωτέρω συναλλαγής".

  Σε συνέχεια των ανωτέρω η Σελόντα παραθέτει τα εξής :

  Η αδειοδοτημένη παραγωγική δυναμικότητα στα υπό πώληση ιχθυοτροφεία ανέρχεται σε 7.758 τόνους αντίστοιχα η εκτιμώμενη παραγωγική δυναμικότητα βάση των στοιχείων του 2019 ανέρχεται σε περίπου 6.295 τόνους έναντι 29.800 τόνων στο σύνολο των ιχθυοτροφείων της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ.

  Η αδειοδοτημένη παραγωγική  δυναμικότητα των υπο πώληση ιχθυογεννητικών  σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑΣ & ΤΑΠΙΕΣ" ανέρχεται σε 65 εκ. τεμάχια και αντίστοιχα η εκτιμώμενη παραγωγική δυναμικότητα βάση των στοιχείων του 2019 ανέρχεται σε περίπου 60 εκ τεμάχια έναντι περίπου 140 εκ τεμαχίων στο σύνολο της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ.

  Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018 ο Κύκλος Εργασιών των υπό πώληση ιχθυοτροφείων ανέρχεται σε 34,6 εκ ευρώ έναντι συνολικών πωλήσεων 161 εκ ευρώ της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. Το λειτουργικό EBITDA (προ της επίδρασης των βιολογικών στοιχείων σε εύλογη αξία) ανέρχεται σε -0,8 εκ. ευρώ έναντι -3,6 εκ ευρώ του συνολικού λειτουργικού EBITDA της  ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018, η εύλογη αξία των βιολογικών αποθεμάτων των υπό πώληση ιχθυοτροφείων και του ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑΣ & ΤΑΠΙΕΣ" ανέρχεται σε 25,9 εκ ευρώ έναντι 131 εκ ευρώ στο σύνολο της εύλογης αξίας των βιολογικών αποθεμάτων της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ. Η αναπόσβεστη αξία των παγίων των υπό πώληση ιχθυοτροφείων και των ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑΣ & ΤΑΠΙΕΣ" στις 30/6/2019 ανέρχεται σε 8,8 εκ ευρώ.

  Όσον αφορά στην επίδραση των οικονομικών στοιχείων της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ του τιμήματος των υπό πώληση ιχθυοτροφείων και των ιχθυογεννητικών σταθμών "ΛΑΡΥΜΝΑ ΤΑΠΙΕΣ" δεν μπορεί να εκτιμηθεί καθώς η εταιρεία δεν έχει την σχετική ενημέρωση.

  Η Σελόντα υπενθυμίζει τέλος ότι δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στις ως άνω αναφερόμενες συμφωνίες και ότι, εφόσον της κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες, θα προβεί στην προβλεπόμενη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ