Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Αυγ-2019 21:34

  Εθνική Πανγαία: Έκτακτη Γ.Σ. στις 11 Σεπτεμβρίου για έγκριση ΑΜΚ

  Εθνική Πανγαία: Έκτακτη Γ.Σ. στις 11 Σεπτεμβρίου για έγκριση ΑΜΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης νέων, άυλων, κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών με καταβολή σε μετρητά καλείται να δώσει η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνική Πανγαία που θα πραγματοποιηθεί στις 11.09.2019.

  Όπως αναφέρει στην έκθεσή του προς τη Γ.Σ. το Διοικητικό Συμβούλιο, η εταιρεία έχει επανειλημμένως εκφράσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, με σκοπό:

  α) την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της στο πλαίσιο των επενδυτικών στόχων της εταιρείας και

  β) την ενίσχυση της διασποράς της μετοχικής βάσης της εταιρείας (free float), με στόχο, συγκεκριμένα, την προσέλκυση ξένων επενδυτών και κεφαλαίων στην Ελλάδα.

  Στο ανωτέρω πλαίσιο και λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών της αγοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων της 11ης.09.2019, ή σε κάθε μετ’ αναβολής συνεδρίαση ή άλλη συνεδρίαση η οποία λαμβάνει χώρα ως συνέχεια της ως άνω συνεδρίασης, την χορήγηση εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1β του Ν. 4548/2018 προκειμένου το τελευταίο να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης νέων, άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών με καταβολή σε μετρητά, υπό τους όρους που θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο μελλοντικά, λαμβάνοντας σχετική απόφαση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία που απαιτούνται από το άρθρο 25 του Ν. 4548/2018 (η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ή ΑΜΚ).

  Προτείνεται, περαιτέρω, η ως άνω εξουσία να ασκηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο εντός 10 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας της εξουσιοδότησης για ΑΜΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ