Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 10:42

  Η ΕΥ ψάχνει στρατηγικό επενδυτή για την Creta Farms

  Η ΕΥ ψάχνει στρατηγικό επενδυτή για την Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:27

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ναι στο σχέδιο των τραπεζών για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή είπαν ο Κώστας και ο Μάνος Δομαζάκης. Οι μεγαλομέτοχοι της Creta Farms οι οποίοι συναντήθηκαν το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, υπέγραψαν το MoU με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για τη διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, για την τοποθέτηση CRO/Monitoring αλλά και για τη μεταφορά πατεντών και σημάτων στην εταιρεία. 

  Παράλληλα, μέσω της εν λόγω κίνησης αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα πιστοδοτικά όρια προεξόφλησης απαιτήσεων ή και factoring. 

  Η EY αναλαμβάνει τον ρόλο εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει ήδη ενδιαφέρον. 

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την 1η Αυγούστου μπαίνει CRO στην εταιρεία.

  Ως deadline για να ολοκληρωθεί το σχέδιο διάσωσης έχει οριστεί η 30η Οκτωβρίου. 

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Δομαζάκης αναφέρει: 

  "Με αίσθημα απόλυτης ευθύνης προς τους εργαζόμενους της Creta Farms και τους μετόχους της εταιρίας υπέγραψα σήμερα το MOU με το οποίο πρώτον εκκινεί διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, δεύτερον τοποθετείται CRO/Monitoring Trustee και τρίτον οι τράπεζες δεσμεύονται ότι θα ενεργοποιήσουν τα πιστοδοτικά όρια προεξόφλησης απαιτήσεων ή και factoring.

  Η απόφασή μου αυτή ελήφθη με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό της Creta Farmsγια την οποία έδωσα όλη την ψυχή μου τα τελευταία τριάντα χρόνια.  Δεν υπολόγισα ούτε τα όσα έχουν γίνει σε βάρος μου , ούτε τα ψεύδη και τη συκοφαντία. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι στη ζωή ισχύει πάντα το απόφθεγμα του Ευριπίδη "Τους πόνους γαρ αγαθοί τολμώσι, δειλοί δ’ εισίν ουδέν ουδαμού" δηλαδή ότι "τους αγώνες τολμούν οι ανδρείοι ενώ οι δειλοί δεν είναι τίποτα και πουθενά".

  Μαζί με τους εργαζομένους της εταιρίας δημιουργήσαμε προϊόντα πρωτοποριακά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι εργαζόμενοι της Creta Farmsήταν και παραμένουν το βασικό μας όπλο καθώς και στις καλές και τις δύσκολες στιγμές απέδειξαν ότι μπορούν να υπερβούν τον εαυτό τους και να βάλουν πάνω από όλα τη συλλογική προσπάθεια για να έχει μέλλον αυτή η εταιρία. Και σίγουρα δεν είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρία. Σίγουρα όμως είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε πολλά για ότι ακόμα και υπό τις σημερινές συνθήκες η εταιρία συνεχίζει να υπάρχει.

  Θεωρώ ότι πλέον με την τοποθέτηση CRO και την διασφάλιση μέσω του MOU της συνεχούς ενημέρωσης των μετόχων και των πιστωτών δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να υπάρξει έλεγχος στην οικονομική διαχείριση της εταιρίας στοιχείο απαραίτητο ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει σαφώς που καλείται να επενδύσει.

  Θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην διασωθεί η εταιρία πράγμα που ήταν και παραμένει κύριο μέλημά μου. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να λειτουργήσει η εταιρία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

  Ήταν και παραμένει άποψή μου ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με επενδυτή το ταχύτερο δυνατό καθώς κάθε ημέρα που περνά λειτουργεί σε βάρος της εταιρίας και υπέρ του ανταγωνισμού ο οποίος μάλιστα δεν έχει να επιδείξει προϊόντα ανάλογα της Creta Farms.

  Σήμερα έγινε ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει και πάλι την Creta Farms στην ανάπτυξη και να λάβει και πάλι η εταιρία τη θέση που τις αξίζει. Θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις όπως έκανα έως σήμερα να δοθεί η άριστη λύση για τους μετόχους και τους εργαζόμενους της εταιρίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farmsκαι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην πάει χαμένη". 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κρίσιμες ώρες για την Creta Farms 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020