Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 07:56

  Κρίσιμες ώρες για την Creta Farms

  Κρίσιμες ώρες για την Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στην οδό Νίκης, στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένεται να "παιχθεί" σήμερα το πρωί μια ακόμη πράξη, ίσως η τελευταία, για την τύχη της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, η οποία βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

  Για τις 10:00 το πρωί ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από το περασμένο Σάββατο έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης στη χειμαζόμενη εταιρεία, έχει οριστεί ραντεβού στο γραφείο του με τους αδελφούς Δομαζάκη, προκειμένου οι τελευταίοι να υπογράψουν το MoU το οποίο φέρει ήδη την υπογραφή των πιστωτριών Τραπεζών.

  Δηλαδή να αποδεχθούν τη μεταφορά σημάτων και πατεντών από κυπριακή εταιρεία στην κατοχή της μητρικής, την τοποθέτηση Monitoring Trustee, ή CRO που θα ελέγχει την οικονομική κατάσταση της, να συναινέσουν στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, που θα αναλάβει τον έλεγχο της Κρητικής Αλλαντοβιομηχανίας και να αποδεχθούν τη διενέργεια δικανικού ελέγχου.

  Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο Capital.gr, πως ενδιαφέρον για την εταιρεία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή, έχουν εκφράσει τρεις επενδυτές, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, ένα Αμερικανικό fund, και ο κ. Δουζόγλου.

  Στην περίπτωση που σήμερα οι αδελφοί Δομαζάκη υπογράψουν το MoU, τότε οι Τράπεζες έχουν δεσμευθεί να ανοίξουν τις γραμμές πίστωσης για να ξεκινήσει η ομαλοποίηση της παραγωγής της αλλαντοβιομηχανίας στην οποία εργάζονται περισσότερα από 800 άτομα. Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς η επιχείρηση χρειάζεται άμεσα περί τα 7-8 εκατ. ευρώ για να βάλει μπροστά της μηχανές, αφού τα αποθέματά της σε πρώτη ύλη, κρέας, έχουν εξαντληθεί ενώ έχει περιορισμένες ποσότητες σε έτοιμο προϊόν για να τροφοδοτήσει την αγορά.

  Η αδυναμία πάντως κάλυψης της αγοράς δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για την εταιρεία. Σύμφωνα με Τραπεζικά στελέχη πέρυσι έχασε πωλήσεις 6,2 εκατ. ευρώ ή το 5,2% των συνολικών της πωλήσεων, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

  Το σύνολο των δανείων της Creta Farms την 31η Δεκεμβρίου ήταν 109,53 εκατ. ευρώ από 106,879 εκατ. ευρώ το 2017. Πέρυσι οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 117,8 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με τη χρήση του 2017 με τη λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται στα 13,5 εκατ. ευρώ, υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο όμιλος επιβαρύνθηκε με απομειώσεις. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ