Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 21:52

  Εθνική Τράπεζα: Αναδιοργάνωση του δ.σ. σε συνεργασία με το ΤΧΣ

  Εθνική Τράπεζα: Αναδιοργάνωση του δ.σ. σε συνεργασία με το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη διοικητική της αναδιοργάνωση προχωρά η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με το σχέδιο του στρατηγικού μετασχηματισμού της που ανακοίνωσε σε διεθνείς επενδυτές στις 16 Μαΐου.

  Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού αυτού, η διοίκηση της τράπεζας σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχωρά στην ανασύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου.

  Σύμφωνα με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στο δ.σ., ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, όπως ήταν προγραμματισμένο, δεν θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες ως εκτελεστικό μέλος, παραμένοντας Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, με τα ίδια καθήκοντα.

  Παράλληλα, ανακοινώθηκε η παραίτηση τριών μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. – της κας Eva Cederbalk, του κ. Χάρη Μάκκα και του κ. Ιωάννη Ζωγραφάκη.

  Ως μέρος του συνολικού σχεδίου της τράπεζας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης, η Τράπεζα σκοπεύει να προτείνει νέα μέλη Δ.Σ. στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων (31 Ιουλίου), τόσο για την αντικατάσταση των μελών που αποχωρούν όσο και για την περαιτέρω προσθήκη μελών στο Δ.Σ.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα ευχαριστεί θερμά τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την σημαντική τους προσφορά στις εργασίες της.

  Σημειώνεται ότι το σχέδιο στρατηγικού μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας περιλαμβάνει ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση της αποδοτικότητας της τράπεζας με επίκεντρο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την αύξηση των χορηγήσεων, την αύξηση των εσόδων και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ παράλληλα μεγάλη σημασία αποδίδεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας και τη συνεχή βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων