Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 14:27

  Karel Komarek (SAZKA): Γιατί καταθέσαμε δημόσια πρόταση για τον ΟΠΑΠ

  Karel Komarek (SAZKA): Γιατί καταθέσαμε δημόσια πρόταση για τον ΟΠΑΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:38

  Την πρόθεσή του να αυξήσει το μερίδιο του Ομίλου Sazka στον ΟΠΑΠ διατυπώνει με δήλωσή του ο Karel Komarek, ο Τσέχος επιχειρηματίας και επενδυτής, επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου KKCG, στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η SAZKA Group, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους λοταριών στην Ευρώπη.

  Όπως τονίζει, χάρη στη σταθερή στήριξη και την ενεργό ενασχόληση με τις δραστηριότητες της εταιρείας, όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί σημαντική αξία για όλους τους μετόχους του ΟΠΑΠ. Πρόθεση του Ομίλου Sazka μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, αναφέρει ο K. Komarek, είναι να αυξηθεί το μερίδιο στον ΟΠΑΠ και να δοθεί στους υπάρχοντες μετόχους η ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχουν συγκεντρώσει με την πάροδο των ετών.

  Η προαιρετική δημόσια πρόταση του Ομίλου Sacka για τον ΟΠΑΠ, η οποία υλοποιείται πλήρως σε μετρητά, όπως σημειώνει στη δήλωσή του, είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς δεσμεύονται κεφάλαια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που στηρίζουν την πρόταση αυτή.

  Αναλυτικά στη δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε προ ολίγου, ο Karel Komarek αναφέρει:

  "Είμαστε βέβαιοι ότι χάρη στη σταθερή στήριξη και την ενεργό ενασχόληση μας με τις δραστηριότητες της εταιρείας, έχουμε συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικής αξίας για όλους τους μετόχους του ΟΠΑΠ. Από την 1η Μαρτίου 2013, δηλαδή την ημέρα της ανακοίνωσης της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, η συνολική απόδοση για τους μετόχους έχει ανέλθει σε 130% και συμπεριλαμβάνει καταβληθέντα μερίσματα συνολικού ύψους άνω των €1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να αυξήσουμε το μερίδιο μας στον ΟΠΑΠ και θέλουμε να δώσουμε στους υπάρχοντες μετόχους την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχουν συγκεντρώσει με την πάροδο των ετών. Μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η οποία υλοποιείται πλήρως σε μετρητά και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, δεσμεύουμε κεφάλαια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στηρίζοντας την πρόταση αυτή".

  Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της Δημόσιας Πρότασης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν υπόκειται σε καμία αίρεση, η ΔΠ ισχύει ανεξαρτήτως του αριθμού των μετοχών που θα προσφερθούν στον προτείνοντα (Sacka Group) κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής. Επίσης αναφέρεται πως ο Προτείνων προτίθεται να διατηρήσει την εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εκτός αν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, κατέχουν το 90% ή περισσότερο των μετοχών του ΟΠΑΠ.

  Σε αυτή την περίπτωση, ο Προτείνων θα εξασκήσει το δικαίωμα εξόδου για τους υπόλοιπους Μετόχους, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, και θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών του ΟΠΑΠ από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ακόμη τονίζεται ότι ο Προτείνων δεν προτίθεται να αλλάξει τη στρατηγική του ΟΠΑΠ και προτίθεται να διατηρήσει την έδρα του στην Ελλάδα.

  Υπενθυμίζεται πως το προσφερόμενο αντάλλαγμα διαμορφώνεται στα 9,12 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, υπό την προϋπόθεση ότι η Δημόσια Πρόταση θα γίνει αποδεκτή από όλους τους μετόχους, εκτιμάται σε περίπου 2,06 δισεκατομμύρια ευρώ. 

  Σημειώνεται πως η SAZKA Group είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους λοταριών στην Ευρώπη, διαθέτοντας ισχυρά εμπορικά σήματα σε Αυστρία, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα και Ιταλία.

  Το 2018, οι μικτές εισπράξεις από παιχνίδια (wagers) των εταιρειών του ομίλου ανήλθαν συνολικά σε περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Ο όμιλος εστιάζει κατά κύριο λόγο στις λοταρίες και δευτερευόντως στις ψηφιακές δραστηριότητες και τον αθλητικό στοιχηματισμό.

  *Δείτε την ανακοίνωση του Sazka Group δεξιά, στη στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Πού οδηγεί η Δημόσια Πρόταση στον ΟΠΑΠ από τη SAZKA

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  SAZKA_Press Release_GR_09_07_19 (35 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ