Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιουν-2019 08:33

  Προς interim CEO στη Folli Follie, Σεπτέμβριο η αίτηση εξυγίανσης

  Προς interim CEO στη Folli Follie, Σεπτέμβριο η αίτηση εξυγίανσης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την τοποθέτηση προσώπου που θα αναλάβει καθήκοντα interim CEO στον Όμιλο εξετάζει η διοίκηση της Folli Follie Group, στον απόηχο της παραίτησης του Αναστάσιου Φράγκου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έπειτα από θητεία μόλις έξι μηνών.

  Ύστερα από την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της FFG, αναμένεται να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τον αντικαταστάτη του κ. Φράγκου, ο οποίος, όπως ανέφερε το Capital.gr., επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την αποχώρησή του. Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, όπως και σε άλλες, οι σχέσεις με το Δ.Σ. δεν φέρονται να ήταν αρμονικές. Καίτοι έχουν εξεταστεί διάφορες περιπτώσεις, ο υψηλός βαθμός δυσκολίας και διοικητικής ευθύνης που συνοδεύει πλέον το εγχείρημα διάσωσης της εταιρείας, αλλά και η μακρά αλυσίδα παραιτήσεων, περιορίζει τις όποιες επιλογές αντικατάστασης. Έτσι είναι πιθανόν ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου να αφορά εσωτερική "μετακίνηση" και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

  Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. θα πρέπει να εξετάσει το μείζον ζήτημα της αντικατάστασης του Χαράλαμπου Κύρκου από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, μιας εξαιρετικά κομβικής θέσης. Ο κ. Κύρκος παραιτήθηκε λόγω εσωτερικών προστριβών με μέλη του Δ.Σ. που καταγράφονταν σε καθημερινή σχεδόν βάση αναφορικά με τον καταλογισμό ευθυνών για τα πεπραγμένα της διοίκησης Κουτσολιούτσου.

  Σεπτέμβριος ο στόχος για 106β-δ

  Η αποχώρηση Φράγκου δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το εγχείρημα διάσωσης της εταιρείας, καθώς χάνεται πλέον και άλλος χρόνος, ενώ είναι αμφίβολο εάν ο αντικαταστάτης του θα διαθέτει ανάλογη εμπειρία μετασχηματισμού επιχειρήσεων. Στον Άγιο Στέφανο, πάντως, αισιοδοξούν ότι η μετάβαση θα είναι ομαλή και θα συνεχιστεί η διαδικασία που δυνητικά θα οδηγήσει στην κατάθεση αίτησης υπαγωγή της εταιρείας στις πρόνοιες των άρθρων 106 β και δ της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης.

  Η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2017 και θα έχει παραδοθεί το πιστοποιητικό ("ότι πιστοποιητικό είναι αυτό", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά) από την PwC. Καθώς μεσολαβεί διάστημα 20 ημερών για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πρέπει να εγκρίνει της οικονομικές καταστάσεις, το χρονοδιάγραμμα – καλώς εχόντων των πραγμάτων – πιάνει τέλος Ιουλίου. Με τα δικαστήρια να διακόπτουν το μήνα Αύγουστο, πρακτικά η όποια αίτηση προς το αρμόδιο δικαστήριο πρέπει να τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την 15/9 να έχει τεθεί ως πιθανή ημερομηνία. Ωστόσο, όλα αυτά αποτελούν σχέδια επί χάρτου καθώς σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση αποτελεί η έγκριση του σχεδίου διάσωσης από τις γενικές συνελεύσεις των πιστωτών, κάτι που προϋποθέτει διάστημα 45 ημερών από το launch ενός term sheet…

  Την ίδια στιγμή το restructuring plan (η σύνταξη του οποίου έχει ανατεθεί από το Δ.Σ. στον κ. Νάρκισσο Γεωργιάδη, ο οποίος διαθέτει σαφή άποψη για την εταιρεία έχοντας διατελέσει αναπληρωτής CEO), προχωρά στα βήματα του σχεδίου που ξεκίνησε να εκπονεί η Deloitte και ο (επίσης παραιτηθείς) CRO, Δ. Κουβάτσος, της Synergon Partners.

  Οι κύριοι άξονες του σχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη της δραστηριότητας στην Ασία, της Links of London που θεωρείται ότι μπορεί να ανακάμψει, της αλυσίδας και του brand Folli Follie (παρότι απαιτείται εκ βάθρων εκσυγχρονισμός των συλλογών της), η ανάπτυξη των outlets (με τη δημιουργία και του Factory Outlet North, στον Αγ. Στέφανο), καθώς και της αλυσίδας Collective. Παράλληλα προβλέπονται νέες παραχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων (σ.σ. πέραν του Μινιόν που εξαρχής ήταν δύσκολη περίπτωση) ώστε να εξασφαλιστεί operating capital και να στηριχθεί η εταιρεία. Σημαντικό ρόλο θα έχουν οι θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο που πραγματοποιούν μια δραστηριότητα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, ικανή να προσφέρει ισχυρή στήριξη στον όμιλο. Βασική προϋπόθεση, όπως έχει αναφέρει έγκαιρα το Capital.gr, η εύρεση στρατηγικού επενδυτή…

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων