Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαϊ-2019 08:23

  Ενημέρωση για προσλήψεις 150 ατόμων στην ΕΥΑΘ ζητά η Suez

  Ενημέρωση για προσλήψεις 150 ατόμων στην ΕΥΑΘ ζητά η Suez
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναλυτική ενημέρωση, με επιστολή προς την ΕΥΑΘ, ζητά ο μέτοχος μειοψηφίας, ο γαλλικός όμιλος Suez σχετικά με 150 προσλήψεις που έγιναν στην εισηγμένη, αλλά και με μονάδα κατεργασίας αποβλήτων.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Suez στη σχετική επιστολή της με την οποία ζητά ενημέρωση ενόψει της γ.σ. της 6ης Ιουνίου, σύμφωνα με  την ετήσια οικονομική έκθεση της ΕΥΑΘ για το 2018, οι δαπάνες της εταιρείας αυξήθηκαν κυρίως λόγω της πρόσληψης 150 νέων υπαλλήλων.

  "Καθόσον ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 0,51% μεταξύ του 2017 και του 2018, αναμέναμε ότι η αύξηση του κόστους μισθοδοσίας θα ισοδυναμούσε με μείωση στις δαπάνες εξωτερικής ανάθεσης (υπεργολαβίες) διαμέσου της εσωτερικής ανάληψης των σχετικών καθηκόντων από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους.

  Η Suez, με δεδομένο ότι στην προηγούμενη ετήσια οικονομική έκθεση δεν περιλαμβάνεται καμία περιγραφή των καθηκόντων των 150 νέων υπαλλήλων ή των συγκεκριμένων αναγκών που καλύπτουν, ζητά από το δ.σ. να δώσει στη γ.σ. λεπτομερείς πληροφορίες για:

  - τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στους νέους υπαλλήλους και

  - το σχέδιο περιορισμού της συνολικής αύξησης των λειτουργικών δαπανών η οποία προκύπτει λόγω των 150 νέων υπαλλήλων

  Αναφορικά με την μονάδα κατεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, η Suez ζητά ενημέρωση σχετικά με το εάν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της, εάν έχει ελεγχθεί και επιβεβαιωθεί η συμμόρφωσή της με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), εάν υφίσταται συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα παράδοσής της στην ΕΥΑΘ και σε ποιο βαθμό αναμένεται αυτή να αυξήσει τα έξοδα της εταιρείας.

  Σημειώνεται ότι το 2017, η ΕΥΑΘ συμφωνήθηκε να αναλάβει δωρεάν τη λειτουργία της μονάδας κατεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων που ανήκει στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕΘ, υπό τον όρο να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της μονάδας και οι εκρορές της να συμμορφώνονται με την ισχύουσα ΑΕΠΟ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ