Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Μαϊ-2019 07:00

  Creta Farms: Persona non grata ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος Κ. Δομαζάκης για τον Μ. Δομαζάκι

  Creta Farms: Persona non grata ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος Κ. Δομαζάκης για τον Μ. Δομαζάκι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Persona non grata, για τον Μάνο Δομαζάκι αποτελεί ο αδερφός του Κώστας Δομαζάκης, ο οποίος άνοιξε το "Κουτί της Πανδώρας”. Δύο εβδομάδες μετά την "πραξικοπηματική”, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, ο αδερφός του Μάνος πλαισιωμένος από ομάδα συμβούλων, όπως αναφέρει ο Κ. Δομαζάκης στο Capital.gr, κλιμακώνει την επίθεσή του προς κάθε κατεύθυνση.

  Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και μετά από τριάντα και πλέον χρόνια κοινής πορείας για τη δημιουργία της Creta Farms, ο Μάνος Δομαζάκις συνεπικουρούμενος από την απόφαση του Δ.Σ απέλυσε τον αδελφό του Κώστα Δομαζάκη. Η απόλυση του κοινοποιήθηκε με εξώδικο στην κατοικία του στο Ρέθυμνο.

  Οι τελευταίες εξελίξεις είναι καταιγιστικές και απ’ ό,τι φαίνεται αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε έναν εμφύλιο που υπέβοσκε εδώ και αρκετούς μήνες λόγω των δεκάδων αναπάντητων ερωτημάτων από τη μεριά του Κ. Δομαζακη για την αυθαίρετη διαχείριση της οικονομικής διεύθυνσης, όπως αναφέρει.

  Αποκορύφωμα η μη λογιστική απεικόνιση  των 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι διευκόλυνε ταμειακά ο κ. Κώστας Δομαζάκης την Creta Farms την περίοδο 2005-2006. Και απ’ ό,τι φαίνεται στον δρόμο προς την έκτακτη γενική συνέλευση που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου θα βγουν αρκετοί "σκελετοί” στην επιφάνεια.

  Μέχρι τότε αναμένεται το πόρισμα της PwC η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο για να διαπιστώσει τι συνέβη με τα 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως αντίστοιχη έρευνα "τρέχει" και άλλη μεγάλη και έγκριτη ελεγκτική εταιρεία.

  Βέβαια η "ενδοοικογενειακή” διένεξη δεν αφορά δύο πρόσωπα αλλά μια εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία η οποία έχει και άλλους μετόχους, πάνω από 800 εργαζόμενους και αρκετούς προμηθευτές. Αλλά και ένα πιστωτικό σύστημα που την έχει εμπιστευτεί με πάνω από 109 εκατ. ευρώ.

  Στα της γενικής συνέλευσης οι αδελφοί Δομαζάκη και οι δύο βασικοί μέτοχοι της Κρητικής Αλλαντοβιομηχανίας αν μη τι άλλο θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.  Μεταξύ των θεμάτων της συνέλευσης η ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και η εκλογή νέου, και ο ορισμός Ανεξάρτητων μελών και η ανάκληση των μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

  Επίσης στα θέματα είναι η έγκριση συναφθείσας σύμβασης με την εταιρεία "NOVAPLOT ENTERPRISES LTD" για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης σημάτων και ευρεσιτεχνιών. Η αξιολόγηση της αποδοτικότητας της συνεργασίας και των εν γένει δοσοληψιών της εταιρείας με την εταιρεία "NOVAPLOT ENTERPRISES LTD" κατά τη χρονική περίοδο 2015-2017.

  Η εξουσιοδότηση για την υποβολή καταγγελίας προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την άσκηση αγωγής κατά ανταγωνιστριών εταιρειών για αθέμιτες ανταγωνιστικές πρακτικές.

  Αλλά και η αξιολόγηση της αποδοτικότητας των έργων της εταιρείας: α) "ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ κατά το έτος 2011" και β) "ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ κατά τα έτη 2013-2014".

  Επίσης ενημέρωση σχετικώς με τους προμηθευτές της εταιρείας εταιρείες "K. MEDIA ΙΚΕ", "ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε", "METALO LTD", "FOOD PROCESSING ENGINEERING SYSTEMS LIMITED". Αλλά και συζήτηση επί της ταμειακης διευκόλυνσης ποσού 11.651.814,33 ευρώ που υποστηρίζει ο μέτοχος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ότι παρέσχε προς την εταιρεία κατά τη χρονική περίοδο 2005-2006.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων