Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 13:04

  Ταφόπλακα στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ

  Ταφόπλακα στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τίτλοι τέλους για την ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, τα προβλήματα της οποίας είχε αναδείξει το Capital.gr. Σχετική απόφαση έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας στις αρχές Μαρτίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες απολύθηκαν και οι 118 εργαζόμενοί της.

  Με το διατακτικό του το Πρωτοδικείο κήρυξε την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ σε κατάσταση πτώχευσης, ενώ όρισε ως ημέρα παύσης των πληρωμών την 31η Μαΐου του 2018. Το Πρωτοδικείο διόρισε εισηγητή της πτώχευσης και σύνδικο της πτώχευσης, ενώ διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της πτωχεύσασας.

  Η διαδικασία προβλέπει αναγγελία της απόφασης στους πιστωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και επαλήθευση των απαιτήσεων στις 12 Ιουνίου, οπότε και έχει οριστεί συνάντηση της Ένωσης Πιστωτών.

  Στη συνάντηση της 12η Ιουνίου θα συζητηθεί εάν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα συνέχισης της επιχείρησης, που θεωρείται απίθανο ως σενάριο, αν μπορεί να πουληθεί στο σύνολό της σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, να επαληθευθούν τα ποσά των οφειλών, τα οποία σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου αγγίζουν τα 44 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις με ημερομηνία υπολογισμού 31/12/2017 στα 9,9 εκατ. ευρώ. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας είναι η εκποίηση της περιουσίας της αλλαντοβιομηχανίας για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της, δηλαδή εργαζόμενοι, δημόσιο, τράπεζες, κ.λπ.

  Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που απολύθηκαν είναι πλέον εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ το επόμενο βήμα είναι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ γιατί τους τρεις μηνιαίους μισθούς όπως ορίζει ο νόμος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ