Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Φεβ-2019 07:50

  Καθοριστικό τετ-α-τετ Folli-Follie και ομολογιούχων

  Καθοριστικό τετ-α-τετ Folli-Follie και ομολογιούχων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στο εμβληματικό συγκρότημα γραφείων της Folli Follie Group στον Άγιο Στέφανο είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα στις 11:00 η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ομίλου και των "δευτερογενών" ομολογιούχων πιστωτών της FFG που όλα δείχνουν ότι θα αποβεί καθοριστική για την επόμενη ημέρα.

  Ζητούμενο είναι να συζητηθούν και να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο πλευρών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην επικοινωνία τους όλο το προηγούμενο διάστημα, και να συμφωνηθούν από κοινού οι όροι του νέου term sheet που θα περιληφθούν στο Σχέδιο Εξυγίανσης και στην Συμφωνία Αναδιάρθρωσης μεταξύ της εταιρείας και των ενδιαφερομένων μερών, περιλαμβανομένων των ομολογιούχων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα περιθώρια και οι επιλογές της εταιρείας περιορίζονται αισθητά.

  Όπως κατέγραψε με συνεχή δημοσιεύματα το Capital.gr., τα Oasis Management Company, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital προσέρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων κομίζοντας τη - μοναδική που ουσιαστικά έχουν στα χέρια της εταιρεία και σύμβουλοι - πρόταση για έχουν ενημερώσει πως δύνανται να προσφέρουν χρηματοδότηση 41 εκατ. ευρώ στο εγχείρημα διάσωσης της FFG, μέσω της κατάθεσης αίτησης υπαγωγής της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει του άρθρου 106β-δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Τα τρία hedge funds κατέχοντας την καταστατική πλειοψηφία των κατόχων ευρωομολόγων της εταιρείας έχουν ζητήσει εξασφαλίσεις που αφορούν στα (δεσμευμένα) ακίνητα της εταιρείας σε Άγιο Στέφανο Αττικής, Νέο Ψυχικό, Κορωπί, Σαντορίνη και Γλυφάδα καθώς και ορισμένες εταιρικές συμμετοχές.

  Βεβαίως, οι ενστάσεις τους αναφορικά με την απαγόρευση - με δικαστικές αποφάσεις - εκποίησης ή μεταβίβασης των συγκεκριμένων ακινήτων, αξίας 80 εκατ. ευρώ, κρίνονται από ορισμένες πλευρές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις ως προσχηματικές, αφού τα ακίνητα αποδεσμεύονται με την επίτευξη οριστικής συμφωνία και αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 β-δ.

  Παράλληλα, όπως ανέδειξε το Capital.gr., τα Oasis, Mercier Vanderlinden, Kyma Capital σε περίπτωση συμφωνίας θα λάβουν 62% απόδοσης επί των κεφαλαίων τους σε διάστημα 12 μηνών .

  Έχοντα εξασφαλίσει γη και ύδωρ από την εταιρεία, τα τρία funds καλούνται να αποδείξουν εάν θα δεσμευτούν στην επιβίωση και την επόμενη ημέρα της – έστω και σημαντικά μικρότερης, πλην με ορισμένες επικερδείς δραστηριότητες  - FFG ή εάν κινούνται με κερδοσκοπικά κριτήρια. Και αυτό διότι παραμένει εξαιρετικά κρίσιμο το ζήτημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που ζητά η Folli Follie προκειμένου να αντιμετωπίσει τις λειτουργικές της δαπάνες τελούσα σε καθεστώς ισχνής ρευστότητας.

  Όσο για τις αιτιάσεις περί καθυστερήσεων στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, η εταιρεία αναφέρει την περίπτωση πώλησης της FF Cosmetics που είχε σχεδόν συμφωνηθεί να πωληθεί στον όμιλο Hondos και η οποία ματαιώθηκε λόγω της μη παροχής συναίνεσης από τους ομολογιούχους…

  Διαβάστε ακόμη:

  - Folli-Follie: Στο τραπέζι των συζητήσεων με Oasis, Mercier Vanderlinden, Kyma

  - Η Folli-Follie "μοιράζει" αγωγές κατά Δημήτρη Κουτσολιούτσου και άλλων διευθυντών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων