Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 20:04

  "Πράσινο" φως από Κομισιόν στο ντιλ Eurobank-Grivalia

  "Πράσινο" φως από Κομισιόν στο ντιλ Eurobank-Grivalia
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η συγχώνευση της Eurobank με την πρώην θυγατρική της Grivalia, είναι σύμφωνη με τις δεσμεύσεις της Eurobank βάσει των κανονισμών περί κρατικών ενισχύσεων. 

  Όπως υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τον Νοέμβριο του 2015 η Κομισιόν ενέκρινε τα τροποποιημένα σχέδια αναδιάρθρωσης των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank. Μία από τις δεσμεύσεις με βάση τις οποίες η Κομισιόν ενέκρινε τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στη Eurobank, ήταν ότι για μία περίοδο πέντε ετών η τράπεζα δεν θα αποκτούσε μερίδιο σε καμία θυγατρική που είχε αποεπενδύσει, χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα κοινοποίησε τη σχεδιαζόμενη συναλλαγή μεταξύ της Eurobank και της Grivalia, προκειμένου να λάβει την έγκρισή της σύμφωνα με τους κανονισμούς περί κρατικών εγγυήσεων. Στην αξιολόγησή της η Κομισιόν εξέτασε τον αντίκτυπο της συναλλαγής στην βιωσιμότητα και την κεφαλαιακή θέση της Eurobank.

  Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναλλαγή θα βελτιώσει την βιωσιμότητα της Eurobank και η βελτιωμένη κεφαλαιακή της θέση θα της επιτρέψει να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων της κατά τα επόμενα έτη. 

  Στη βάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συναλλαγή, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της απόφασης αναδιάρθρωσης του 2015. Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η σημερινή έγκριση δεν επηρεάζει τον έλεγχο συγκέντρωσης, ο οποίος μπορεί ακόμη να διεξαχθεί από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων