Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 08:15

  Θολό το τοπίο στο διαγωνισμό με το Ερρίκος Ντυνάν

  Θολό το τοπίο στο διαγωνισμό με το Ερρίκος Ντυνάν
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% της "Ημιθέα Α.Ε.", η οποία κατέχει και λειτουργεί το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και την ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς για τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, σε συνεργασία με την χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης PwC. Όμως ακόμη το τοπίο για την εξέλιξη του διαγωνισμού παραμένει θολό. 

  Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ντυνάν Γεράσιμος Τσιαπάρας φέρεται να είπε στο προσωπικό- στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας- πως έχουν σταματήσει οι επαφές με τους υποψήφιους αγοραστές, εν προκειμένω με το ίδρυμα Ωνάση που είναι ο βασικός διεκδικητής. Πηγές από το χώρο των εργαζομένων του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν στο Capital.gr την παραπάνω πληροφορία, επισημαίνουν εντούτοις πως στους κόλπους του προσωπικού ακούγεται πως εξακολουθούν να υπάρχουν συνομιλίες με το ίδρυμα Ωνάση από την τράπεζα Πειραιώς που τρέχει το διαγωνισμό με αντικείμενο νέα βελτιωμένη προσφορά.

  Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, στόχος είναι το νοσοκομείο να ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Το ενδεχόμενο αυτό αποτιμάται θετικά από την ιδιωτική αγορά, δεδομένου πως κάτι τέτοιο θα άμβλυνε σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων "παιχτών" στο χώρο της υγείας.

  Υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να δοθεί επιπλέον παράταση στο διαγωνισμό, στο πλαίσιο επίτευξης καλύτερης προσφοράς, ή τελικά να αποβεί άγονος και η Πειραιώς να στοχεύσει σε υψηλότερο τίμημα. Εξάλλου η κινητικότητα στο χώρο της υγείας είναι έντονη τους τελευταίους μήνες, με τελευταία εξέλιξη το ενδιαφέρον του fund Oaktree για την απόκτηση του Ιασώ (αναμένεται η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου), ενώ εκτιμάται θετικά πως περίπου 20 υποψήφιοι φέρονται να είχαν υπογράψει στο πρώτο στάδιο σύμβαση εμπιστευτικότητας. 

  Σε όρους enterprise value το Ίδρυμα Ωνάση, μετά τις βελτιώσεις που επέφερε στην προσφορά του, αποτιμά κατά τις πληροφορίες την Ημιθέα σε περίπου 80 με 85 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο κατά το ρεπορτάζ δεν κρίνεται ικανοποιητικό, δεδομένου πως η αξία που η τράπεζα Πειραιώς έχει εγγράψει για το Ερρίκος Ντυνάν στα βιβλία της διαμορφώνεται στα 113 εκατ. ευρώ. 

  Δεσμευτική προσφορά  για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν εκτός από το Ίδρυμα Ωνάση είχε καταθέσει βουλγαρικό fund, η προσφορά του οποίου όμως αφενός ήταν πολύ χαμηλότερη, αφετέρου δεν είχε κριθεί αξιόπιστη.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων