Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Δεκ-2018 14:05

  Το Δημόσιο "καθαρίζει" και πάλι για την ΕΒΖ

  Το Δημόσιο "καθαρίζει" και πάλι για την ΕΒΖ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Το Ελληνικό Δημόσιο είναι αυτό που θα βάλει και πάλι πλάτη για την  Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλής τροπολογίες με τις οποίες η πολύπαθη εταιρεία λύνει το θέμα με τους 215 εργαζομένους της.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις τροπολογίες προβλέπεται η προσυνταξιοδοτικό πακέτο για τους 57 και άνω εργαζόμενους της ΕΒΖ. Το συγκεκριμένο πακέτο εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Στους υπόλοιπους εργαζόμενους θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος εντάσσεται στο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ δεν αποκλείεται να "κτυπήσει" στις Βρυξέλλες. Και αυτό γιατί μπορεί να θεωρηθεί κρατική ενίσχυση. 

  Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως την Άνοιξη του 2015 είχαν δοθεί στην ΕΒΖ 30 εκατ ευρώ με Π.Ν.Π. 

  Εν τω μεταξύ στρατηγικός επενδυτής για την ΕΒΖ δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αν και ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει η Pillarstone, και η προστασία από τους πιστωτές εκπνέει τις επόμενες ημέρες. Οπότε δεν αποκλείεται τον ρόλο διασώστη να αναλάβει ο βασικός πιστωτής της εταιρείας, δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων