Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 19:04

  Νέο business plan από την Εθνική Τράπεζα αρχές 2019

  Νέο business plan από την Εθνική Τράπεζα αρχές 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Το νέο business plan για τον ανασχηματισμό της Εθνικής Τράπεζας θα ανακοινώσει στις αρχές του 2019 η διοίκηση της ΕΤΕ. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στους αναλυτές, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων 9μήνου, το business plan θα περιλαμβάνει περαιτέρω σημαντική μείωση του κόστους (ήδη το πρόγραμμα εθελουσίας που "τρέχει" η τράπεζα έχει ξεπεράσει τα 500 άτομα ενώ στο τέλος της χρονιάς θα έχουν μειωθεί και κατά 40 τα καταστήματα). Επίσης, το business plan αναμένεται να είναι και πιο επιθετικό στη μείωση των κόκκινων δανείων καθώς ο υψηλός δείκτης κάλυψης που διαθέτει η τράπεζα της επιτρέπει να προχωρήσει σε πιο θεαματικές κινήσεις. 

  Ερωτηθείσα σχετικά με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ΤτΕ και ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια δήλωσε ότι είναι θετικό πως  υπάρχουν προτάσεις και πολλά σχήματα τα οποία και εξετάζει προσεκτικά στην παρούσα φάση. 

  Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παράλληλα ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής ο στόχος για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα προβλέπει μείωσή τους κατά 10 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2021. 

  Επίσης, ανέφερε ότι εξετάζονται προϊόντα με μεγαλύτερη "άφεση χρέους", ενώ σχολίασε θετικά την πρόθεση της κυβέρνησης να επιδοτήσει τα στεγαστικά δάνεια του νόμου Κατσέλη, ακολουθώντας το κυπριακό μοντέλο. 

  Σχετικά με την Εθνική Ασφαλιστική αναφέρθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την DGcomp για επέκταση του χρονοδιαγράμματος πώλησης της ασφαλιστικής, ενώ παράλληλα συζητείται και το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής.  

  Σε ό,τι αφορά την Banca Romaneasca, όπως αναφέρθηκε, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναμένει δεσμευτικές προσφορές πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους. 

  Σχετικά με το ΛΕΠΕΤΕ η διοίκηση επανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση ώστε οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ να ενταχθούν στο επικουρικό συνταξιοδοτικό ταμείο του δημοσίου. 

  Η διοίκηση ερωτήθηκε επίσης για το πρόσφατο θέμα που ανέκυψε με τα κινεζικά POS και δήλωσε ότι κινήθηκε αποφασιστικά και δεν περιμένει έννομες συνέπειες. 

  Τέλος η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε στην αύξηση των δανείων κατά 3,5 δισ. ευρώ φέτος (συν 1 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο) ιδίως στους τομείς ενέργειας, ναυτιλίας και μεταφορών. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  Εθνική Τράπεζα: Κερδοφόρο το εννεάμηνο του 2018 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ