Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Νοε-2018 08:44

  Folli Follie: Το ρευστό που τελειώνει, η απόφαση του δικαστηρίου και οι διαρροές για συνεργασία με τη Pwc

  Folli Follie: Το ρευστό που τελειώνει, η απόφαση του δικαστηρίου και οι διαρροές για συνεργασία με τη Pwc
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Εν αναμονή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της νέας αίτησης που κατέθεσε η Folli Follie για την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, οι επικεφαλής και οι σύμβουλοι της εταιρείας έχουν εργαστεί προκειμένου να δομηθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με στόχο την εξασφάλιση μιας σταθερής οικονομικής βάσης για την επιβίωσή της.

  Μια πολυμελής ομάδα στελεχών της Deloitte UK, συνεπικουρούμενη από τοπικούς συνεργάτες, ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος για το συγκεκριμένο έργο, με βάση τα κεντρικά της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο. Η αίτηση για την χορήγηση των προληπτικών μέτρων υποβλήθηκε προκειμένου να δοθεί στην εταιρεία ο αναγκαίος χρόνος (σ.σ. ζητούμενο είναι ένα διάστημα 2-3 μηνών) για την εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσής της που παρουσίασε σήμερα το Capital.gr. Ένας από τους στόχους που καλείται να πετύχει είναι η ολοένα και μειούμενη ρευστότητα του ομίλου FFG.

  Πηγές της Folli Follie εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον θα εξυπηρετηθούν σημαντικές υποχρεώσεις εντός του Δεκεμβρίου. Tα ταμειακά διαθέσιμα της Folli στις αρχές Νοεμβρίου ανέρχονταν στα 4,6 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη του περασμένου Μαΐου, την περίοδο που κατατέθηκε η πρώτη αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, είχε δηλωθεί ότι στο ταμείο της εταιρείας υπήρχαν 86,4 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της, αυτές κατά την 1η Νοεμβρίου του 2018, ανέρχονταν σε 532,2 εκατ. ευρώ (οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις άγγιζαν τα 39,727 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, δάνεια και ομολογιακά που είναι πλέον απαιτητά, στα 493,874 εκατ. ευρώ).

  Ήδη ένα steering committee (συντονιστική επιτροπή) έχει επιφορτιστεί με το έργο της επίβλεψης της εξέλιξης των ενεργειών ολοκλήρωσης του πλάνου αναδιάρθρωσης. Σε αυτή την επόμενη ημέρα θέση δεν θα έχει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος δεσμεύτηκε εγγράφως πως θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους, κατόπιν απαίτησης ομολογιούχων προκειμένου οι τελευταίοι να υποστηρίξουν την νέα αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106 α.

  Τα βασικά σενάρια για την επόμενη ημέρα προβλέπουν λύση για την εταιρεία η οποία θα προέλθει είτε μέσω της απόκτησης του ελέγχου της εταιρείας από τους ομολογιούχους, είτε μέσω της εμφάνισης ενός επενδυτή, χωρίς να αποκλείεται συνδυασμός και των δύο.

  Επιλέγεται η PwC

  Πριν από όλα η εταιρεία θα πρέπει να λύσει το ζήτημα με την επιλογή εταιρείας που θα ελέγξει τις αναμορφωμένο ισολογισμό για το 2017, βασικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει οποιαδήποτε κίνηση εξυγίανσης. Κύκλοι της εταιρείας με διαρροές του χθες – και εν όψει της κρίσιμης σημερινής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου - ανέφεραν πως υπάρχει  κατ΄ αρχήν συμφωνία με τη PwC προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τον επανέλεγχο των αναθεωρημένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη διαχειριστική χρήση 2017 της Folli Follie.

  Όπως είχε γράψει τo Capital.gr., η κρούση στην εταιρεία ελεγκτών είχε γίνει στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, με τη τελευταία στη συνέχεια να ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις προκειμένου να αναλάβει το έργο. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, υπήρξε συνάντηση το Σάββατο όπου υπήρξε μια κατ΄αρχήν συμφωνία, η οποία – σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας – μπορεί να επισημοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πάντως πως είχε εντοπιστεί ένα τεχνικό ζήτημα που εμπόδιζε την ανάληψη του ελέγχου από την Pwc, λόγω πρότερης και σχετικά συνεργασίας των δύο πλευρών. Εφόσον τελικώς ανακοινωθεί ο έλεγχος από την Pwc τότε αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω ζήτημα αντιμετωπίστηκε.

  Να σημειωθεί τέλος πως σήμερα αναμένεται να υπάρξει και απόφαση για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρείας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρείας ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων