Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Οκτ-2018 08:18

  Κρούση στην PwC για τον οικονομικό έλεγχο στη Folli Follie

  Κρούση στην PwC για τον οικονομικό έλεγχο στη Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Κρούση στην PwC να αναλάβει τον έλεγχο των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων της Folli Follie για τη χρήση του 2017 πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ωρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από την PwC να αναλάβει τον επανέλεγχο των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου για τη χρήση του 2017, όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

  Τα ευρήματα της έκθεσης της Alvarez & Marsal για τις ασιατικές δραστηριότητες της FFG, καθώς και τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που έχει ζητηθεί, θα οδηγήσουν στην κατάρτιση νέων οικονομικών καταστάσεων επί των οποίων  θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πλήρης έλεγχος.

  Βάσει των ίδιων πληροφοριών, προτάθηκε και η PwC εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ρόλο αυτό, δίχως να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες διερευνητικές συναντήσεις της ελεγκτικής εταιρείας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Η εποπτική αρχή, σημειώνεται είχε αναθέσει στην ΕΥ τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για τη χρήση 2017. Ωστόσο το εγχείρημα δεν ήταν επιτυχές. Η ΕΥ με ανακοίνωσή της έχει αναφέρει πως η εν λόγω σύμβαση διεκόπη, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε ανέλαβε το έργο του πλήρους ελέγχου.

  Από πλευράς Folli Follie, επισήμως η εταιρεία αναφέρει πως "βρίσκεται σε σχετικές συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους". Σημειώνει δε ότι τα ευρήματα από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η ΕΥ έως και την ημερομηνία της διακοπής της συνεργασίας με την εταιρεία, πρόκειται να αξιοποιηθούν από την νέα ελεγκτική εταιρεία.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, για να αντικατασταθεί η ελεγκτική εταιρεία και ο ορκωτός ελεγκτής της FFG, απαιτείται η έγκριση από (έκτακτη) γενική συνέλευση της εταιρείας και από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Τύποις, βρίσκεται σε ισχύ η εντολή που έχει λάβει από τη γ.σ. ο Γ. Βαρθαλίτης της ECOVIS, παρότι έχει ανακαλέσει την έκθεση επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Ο κ. Βαρθαλίτης έχει ήδη παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΤΕ, το όργανο αρμόδιο για την επιβολή κυρώσεων στις ελεγκτικές εταιρείες και τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων δύο εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.Όλα αυτά εξελίσσονται υπό την πίεση που ασκεί η απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο Πτωχευτικό Κώδικα και η άρση των προστατευτικών μέτρων, κάτι που οδηγεί σε νέες εξελίξεις.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Η ασύμμετρη απειλή που οδηγεί τη Folli Follie σε αδιέξοδο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων