Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Νοε-2018 08:30

  Οι νέες αγορές του ΟΤΕ και το πλάνο Τσαμάζ

  Οι νέες αγορές του ΟΤΕ και το πλάνο Τσαμάζ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ να εισέλθει σε νέες αγορές, με αιχμή αρχικά την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσω της Cosmote Insurance και των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της Cosmote Payments.

  Ως ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας, πρόθεσή του ΟΤΕ είναι να δραστηριοποιηθεί σε αγορές που είναι άμεσα συσχετισμένες με τη δική του ώστε να αναπτυχθεί το ψηφιακό οικοσύστημα του Ομίλου. 

  Με δεδομένο ότι πλέον όλο και μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών και των υπηρεσιών πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και μέσω έξυπνων συσκευών (κινητών, tablets κ.ά), η διοίκηση του ομίλου έχει εστιάσει σε δραστηριότητες που αποκαλεί "new business”, έχοντας ήδη προχωρήσει στη σύσταση των ανάλογων επιχειρησιακών τομέων.

  Ένα σαφές στίγμα του σχεδιασμού του Ομίλου ΟΤΕ για την είσοδο στις νέες αυτές αγορές και δραστηριότητες έδωσε η διοίκηση σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου. Ο Πρόεδρος και CEO, Μιχάλης Τσαμάζ, σημειώνοντας πως η διείσδυση του mobile app της εταιρείας έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 2 εκατ. ενεργών χρηστών, ανέφερε πως οι πρωτοβουλίες για την είσοδο και δραστηριοποίηση σε νέες αγορές  "είναι ακόμη στα πρώτα τους βήματα, όμως, στο σύνολό τους, εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό ψηφιακό οικοσύστημα προς όφελος του πελάτη, το οποίο, μακροπρόθεσμα, θα ενισχύσει τις επιδόσεις μας”.

  Το πρώτο βήμα έχει γίνει ήδη με την είσοδο του ομίλου στις ψηφιακές ασφαλιστικές υπηρεσίες. Μέσω της Cosmote Insurance παρέχονται υπηρεσίες για την ασφάλιση οχήματος, κατοικίας και πρωτοβάθμιας υγείας, σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου, μπορούν να επιλέξουν συγκρίνοντας και επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλά διαθέσιμα ασφαλιστικά προγράμματα και στη συνέχεια να αγοράζουν γρήγορα, εύκολα και απλά το ασφαλιστήριό τους.

  Περαιτέρω, ο ΟΤΕ έχει προχωρήσει (τον περασμένο Ιούνιο) και στη σύσταση νέας θυγατρικής εταιρείας με την ονομασία Cosmote Payments - Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Χρήματος Ανώνυμος Εταιρεία και διακριτικό τίτλο Cosmote Payments, η οποία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον ΟΤΕ. Η παρουσία του ΟΤΕ στην αγορά της παροχής υπηρεσιών πληρωμών, όπου ήδη αναπτύσσονται αρκετοί εγχώριοι "παίκτες”, αποτελεί στοίχημα για τον όμιλο που επιδιώκει να αξιοποιήσει και για αυτή τη δραστηριότητά τη σημαντική συνδρομητική του βάση. Η εταιρεία έχει ήδη στελεχωθεί και βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας για να λανσάρει τις υπηρεσίες της. 

  Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η είσοδος του ΟΤΕ στην αγορά του mobile betting, μια εξίσου ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά. Ήδη έχει επεκταθεί (έπειτα από έγκριση της ΓΣ) η επέκταση του εταιρικού σκοπού της εταιρείας ώστε να συμπεριληφθεί η οργάνωση και διεξαγωγή τυχερών, τεχνικών και κάθε άλλου είδους παιγνίων.

  Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα ο ΟΤΕ αναμένεται να συμπράξει με την Intralot, οι τελικές αποφάσεις και το μοντέλο της συνεργασίας, ωστόσο, θα προσδιοριστούν μόλις οριστικοποιηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ