Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Οκτ-2018 08:24

  Folli Follie: "Μύλος" με τις λογιστικές καταστάσεις, τι θα γίνει με τη Γ.Σ.

  Folli Follie: "Μύλος" με τις λογιστικές καταστάσεις, τι θα γίνει με τη Γ.Σ.
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Αγώνας δρόμου μεταξύ των ομολογιούχων της εταιρείας που επιδιώκουν τη συναίνεση των πιστωτών προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους για τη μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο στην εταιρεία προχωρώντας σε σύνταξη σχεδίου εξυγίανσης και του Τζ. Κουτσολιούτσου, ο οποίος εμφανίζεται να συζητά την εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης παραχωρώντας ως εγγυήσεις περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, πραγματοποιείται στη Folli Follie.

  Καθώς όμως ο χρόνος πιέζει και τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν, η εταιρεία έρχεται όλο και πιο κοντά σε συνθήκες πλήρους εγκλωβισμού. Το ζήτημα της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων του 2017, ενέργεια απολύτως απαραίτητη προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο αναδιάρθρωσης σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, κατά την συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών του αιτήματος για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, παραμένει στάσιμο.

  Δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του προσωρινού πορίσματος της Alvarez & Marsal επί των δραστηριοτήτων της FFG στην Ασία που αποκάλυψε ότι ο πραγματικός τζίρος δεν είναι 1,1 δισ. δολάρια, αλλά μόνο 110 εκατ. δολάρια, τα ταμειακά διαθέσιμα μόλις 6 εκατ. δολάρια, ενώ εμφανίζονταν να ανέρχονται σε 300 εκατ. δολάρια, και τα αποθέματα μόλις 33 εκατ. δολάρια, αντί για 581 εκατ., όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχει δεδηλωμένη απροθυμία των ελεγκτικών εταιρειών να αναλάβουν το έργο.

  Όπως έχει σημειώσει το Capital.gr., η άρνηση αυτή εν πολλοίς σχετίζεται με την επιμονή του Τζ. Κουτσολιούτσου να παραμείνει στη θέση του CEO της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον του επιχειρηματία επισημαίνει πως οι εν εξελίξει συζητήσεις για την εξεύρεση χρηματοδότησης, που τόσο χρειάζεται η ευρισκόμενη σε κεφαλαιακή ασφυξία εταιρεία, προϋποθέτουν την παρουσία του Κουτσολιούτσου στη θέση του επικεφαλής καθώς υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθούν ως εγγυήσεις ακίνητη περιουσία της εταιρείας, ακόμη και παραχώρηση μετοχικής συμμετοχής.

  Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο, σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι διαπραγματεύσεις και κατά πόσο μπορούν να ευοδωθούν, αφού η διοίκηση επικαλείται "ρήτρες εμπιστευτικότητας” με τους επενδυτές με τους οποίους συζητά. Το βέβαιο είναι πως δίχως αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, που θα πρέπει να επικυρωθούν από ελεγκτική εταιρεία, η οποία όμως θα πρέπει να πάρει την έγκριση της γενικής συνέλευσης, το αδιέξοδο παραμένει.

  Υπενθυμίζεται πως η EY είχε αναλάβει να αναμορφώσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017, ωστόσο η εταιρεία προσέφερε και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη FFG. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη επί του θέματος, ούτε επίσημη ανακοίνωση εάν η ελεγκτική εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει τις ελεγκτικές υπηρεσίες της.

  Λύση ενδεχομένως να δοθεί εφόσον ευοδωθούν οι κινήσεις των ομολογιoύχων της FFG να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της FFG και να υλοποιήσουν σχέδιο εξυγίανσης με εκτεταμένη αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων, χορήγηση νέας χρηματοδότησης και νέο μάνατζμεντ.

  Μοιραία, η προγραμματισμένη για αύριο γενική συνέλευση της Folli Follie οδεύει ήδη προς αναβολή, απουσία ισολογισμού. Τύποις, η γ.σ. καλείται να εγκρίνει τις ετήσιες ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, την απαλλαγή των μελών του Δ. Σ και του ορκωτού ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, την έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Δ.Σ για τη χρήση 2017, και τη –μη- διανομή μερίσματος χρήσης.

  Υπενθυμίζεται πως η γ.σ. ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου. Αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου και ύστερα για τις 10 Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει διαρκείς αναβολές, πληροφορίες ανέφεραν πως επιχειρείται η σύγκληση νέας γενικής συνέλευση.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Folli-Follie: Σκληρό παζάρι για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων