Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Σεπ-2018 19:42

  Νίκας: Κάμψη εσόδων και διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νίκας: Κάμψη εσόδων και διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο

  Με κάμψη των εσόδων και με διεύρυνση των ζημιών έκλεισε το α' εξάμηνο του έτους για τον όμιλο Νίκας

  Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κύκλος εργασιών του Ομίλου στο Α΄Εξάμηνο εμφανίζεται  ελαφρά μειωμένος κατά 4,1% σε σχέση με αυτόν της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώθηκε σε €19,293 χιλ.

  Τα μεικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €4.414 χιλ., σημειώνοντας μείωση 10,9%, σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, με το περιθώριο μεικτού κέρδους να υποχωρεί κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.

  Το EBITDA από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του Ομίλου διαμορφώθηκε σε ζημίες  €2.519 χιλ. και είναι μειωμένο κατά €2.429 χιλ. σε σχέση με αυτό της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση οφειλόμενη κυρίως στα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα αναδιοργάνωσης του δικτύου πωλήσεων και διανομής, ύψους €1.139 χιλ., στην αυξημένη επένδυση στην διαφήμιση και σε πρόσθετη πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων ύψους € 810 χιλ.

  Τα αποτελέσματα προ φόρων (EBT) του Ομίλου ανήλθαν στο Α΄Εξάμηνο 2018 σε ζημίες €4.186 χιλ. έναντι ζημιών €2.093 χιλ κατά την προηγούμενη περίοδο, μετά την αφαίρεση των εκτάκτων εσόδων από την διαγραφή δανείων και τόκων ύψους €22.992 χιλ, που λογίστηκαν στο Α' Εξάμηνο 2017.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων