Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 18:26

  Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Folli Follie

  Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie. Διασταυρούμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την Rothschild, η οποία φέρεται να αποσύρθηκε από τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, ένα βρετανικό κι ένα ελληνικό, τα οποία είχαν αναλάβει την υπόθεση της Folli Follie. 

  Εν τω μεταξύ, η πλευρά Κουτσολιούτσου συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για σήμερα το απόγευμα χωρίς ωστόσο να έχει ενημερώσει όλα τα μέλη του ΔΣ για την ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων. 

  Όλα αυτά γίνονται ενώ αναμένονται τα κρίσιμα πορίσματα των Alvarez & Marshal και EY για τα οποία η οικογένεια  Κουτσολιούτσου είχε "δεσμευτεί" αρχικά ότι θα είχε στα χέρια της ένα μήνα πριν. 

  Πάντως πέντε μήνες μετά τις αποκαλύψεις του fund QCM που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την Folli Follie οι εξελίξεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. 

  Σημειώνεται πως από τις 14 Ιουνίου η ΕΥ διενεργεί ειδικό έλεγχο στα στοιχεία των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για το οικονομικό έτος 2017 (ταμειακά διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα, εμπορικές απαιτήσεις, εμπορικές και άλλες υποχρεώσεις και άλλα τρέχοντα στοιχεία του ενεργητικού που προώθησε σε προμηθευτές για αποθεματικούς σκοπούς), η Alvarez & Marshal "τρέχει" τη δικανική – εγκληματολογική αξιολόγηση (forensic evaluation) των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών της, ενώ 15μελής ομάδα της Deloitte, ανέλαβε να εκτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και των θυγατρικών.

  Οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις θα αποτυπώνουν το πραγματικό "μέγεθος" του ομίλου FFG και θα δώσουν απαντήσεις στο μείζον ερώτημα του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου, μεταξύ άλλων. Το ζήτημα αυτό ήταν το κυρίαρχο στο περιβόητο report του fund QCM που ανέδειξε την υπόθεση Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου FFG εμφανίζονται να είναι σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό μειωμένα.

  Με βάση πάντως την αίτηση υπαγωγής της μητρικής στο άρθρο 106α, με βάση το ισοζύγιο 31/5/2018, δηλώνει ότι διαθέτει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. δεν τις προσδιορίζει) ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.  

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Εντός των ημερών οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων