Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 07:43

  Εντός των ημερών οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εντός των ημερών οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις της Folli Follie

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:19

  των Άλεξάνδρας Γκίτση, Νίκου Χρυσικόπουλου

  Εντός των ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie Group, έπειτα από την ολοκλήρωση των ελέγχων και την κατάθεση των σχετικών πορισμάτων από τις ελεγκτικές εταιρείες που προσέλαβε η εταιρεία. Σχετική ενημέρωση έχουν από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά Κουτσολιούτσου, ενημέρωσε τα μέλη του δ.σ. ότι τα προηγούμενα 24ωρα θα είχε στα "χέρια" της το πόρισμα της Alvarez & Marshal και ότι θα συγκαλούσε διοικητικό συμβούλιο. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. 

  Σημειώνεται πως από τις 14 Ιουνίου η ΕΥ διενεργεί ειδικό έλεγχο στα στοιχεία των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για το οικονομικό έτος 2017 (ταμειακά διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα, εμπορικές απαιτήσεις, εμπορικές και άλλες υποχρεώσεις και άλλα τρέχοντα στοιχεία του ενεργητικού που προώθησε σε προμηθευτές για αποθεματικούς σκοπούς), η Alvarez & Marshal "τρέχει" τη δικανική – εγκληματολογική αξιολόγηση (forensic evaluation) των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών της, ενώ 15μελής ομάδα της Deloitte, ανέλαβε να εκτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και των θυγατρικών.

  Οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις θα αποτυπώνουν το πραγματικό "μέγεθος" του ομίλου FFG και θα δώσουν απαντήσεις στο μείζον ερώτημα του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου, μεταξύ άλλων. Το ζήτημα αυτό ήταν το κυρίαρχο στο περιβόητο report του fund QCM που ανέδειξε την υπόθεση Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου FFG εμφανίζονται να είναι σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό μειωμένα.

  Πρέπει να σημειωθεί πως η FFG, στο πλαίσιο των ερευνών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (που οδήγησαν στην επιβολή προστίμων 4 εκατ. ευρώ), δεν προσκόμισε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν 242,5 εκατ. ευρώ περίπου από τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017. Ο όμιλος FFG στις λογιστικές καταστάσεις του 2017, που οδεύουν όπως αναφέρθηκε, προς αναμόρφωση, είχε δηλώσει συνολικά ταμειακά διαθέσιμα 466 εκατ. ευρώ.

  Με βάση πάντως την αίτηση υπαγωγής της μητρικής στο άρθρο 106α, με βάση το ισοζύγιο 31/5/2018, δηλώνει ότι διαθέτει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. δεν τις προσδιορίζει) ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.  

  Πέραν των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων, η διοίκηση του ομίλου αναμένεται επίσης εντός των ημερών να γνωστοποιήσει το περίγραμμα των ενεργειών για την "επόμενη ημέρα" της FFG, τόσο σε επίπεδο δομής, όσο και δραστηριοτήτων. Μείζον ζήτημα αποτελεί ποια θα είναι η τύχη των δραστηριοτήτων στην Κίνα, όπου από την πρώτη στιγμή είχε εντοπιστεί η "καρδιά" του ζητήματος που αφορά στη Folli Follie.

  Την ίδια στιγμή για να παραμείνει ζωντανή η εταιρεία, ήτοι να αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της χρειάζεται 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Και αυτό γιατί οι βασικοί προμηθευτές της έχουν απαιτήσει την προπληρωμή των εμπορευμάτων τους, (σ.σ. πριν δηλαδή την παράδοσή τους, όταν τοποθετούνταν η εκάστοτε παραγγελία).

  Έκτακτο ΔΣ 

  Για σήμερα πάντως στις 18.00 έχει προγραμματιστεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθεί. Πληροφορίες από την πλευρά της Fosun αναφέρουν μάλιστα πως δεν είναι ούτε εκείνη ενήμερη για την ατζέντα της συνεδρίασης. 

  Ο κλοιός πάντως γύρω από τη Folli Follie στενεύει εν αναμονή και των πορισμάτων της Alvarez & Marshal και της EY, ενώ την ίδια ώρα μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι  αποχώρησε η Rothschild από χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ομίλου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων