Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Αυγ-2018 07:43

  Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός για το Esperia

  Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός για το Esperia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει προκηρυχτεί από τον ΕΦΚΑ ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του Esperia Palace και την επαναλειτουργία του με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων. Όπως λένε οι πληροφορίες, ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία και θεωρείται πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, κυρίως λόγω της θέσης του ξενοδοχείου πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, δεδομένης και της αύξησης που καταγράφει την τελευταία τριετία η τουριστική κίνηση στην Αθήνα. Εντούτοις, όπως εξηγούν επιχειρηματίες από την αγορά των ξενοδοχείων, το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την ανακαίνιση της μονάδας, που παραμένει κλειστή εδώ και οκτώ χρόνια, πιθανόν να αποτελέσει αντικίνητρο.

  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τον ΕΦΚΑ, όπου ανήκει το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός και ανάδοχος θα αναδειχθεί το σχήμα που θα προσφέρει το υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα. Ο ανάδοχος που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

  Οι προσφορές θα είναι κλειστές. Ο χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου καθορίζεται σε 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα αποτελέσει βάση για τη διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού θα είναι 54 χιλ. ευρώ, περιλαμβάνει το σύνολο του ακινήτου και τον υπάρχοντα εξοπλισμό. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, θα καταβάλλεται ετήσιο μεταβλητό μίσθωμα, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 1,2% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου του αναδόχου, εφόσον αυτός υπερβαίνει τα 6 εκατ. σε ένα οικονομικό έτος. 

  Ο διαγωνισμός αναμενόταν από το 2016 και το επενδυτικό ενδιαφέρον έως σήμερα έχει αυξηθεί. Μεταξύ των υποψήφιων λέγεται ότι περιλαμβάνονται ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη, η Grivalia Properties, η Εθνική Πανγαία, ο γαλλικός όμιλος Accor, η Hard Rock International και ο όμιλος Μουσαμά. Αλλά και ο όμιλος Hyatt, φέρεται να αναζητά ακόμη μια ισχυρή τοποθέτηση στο κέντρο της πόλης μετά το Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού. Είχε προηγηθεί η διερεύνηση πιθανού ενδιαφέροντος  από το υπουργείο Εργασίας, μια διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη έως τις 8 Ιουνίου.

  Εκτός από το "Esperia", αναμένονται διαγωνισμοί και για το πρώην ξενοδοχείο "Ambassadeur" στον οδό Σωκράτους 65-67 και για το "Athens Inn" στη οδό Βίκτωρος Ουγκώ 13. 

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  Vicky.kouribini@capital.gr
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ