Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2018 07:50

  Υποβαθμίζει την παρουσία της στην Ελλάδα η Wella

  Υποβαθμίζει την παρουσία της στην Ελλάδα η Wella
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Τον δρόμο υποβάθμισης της παρουσίας της στην Ελλάδα και τη μεταβίβαση της διανομής σε τοπικό συνεργάτη, κίνηση στην οποία έχουν προβεί τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες πολυεθνικές εταιρείες, αποφάσισε η Wella (καλλυντικά περιποίησης μαλλιών ευρείας κατανάλωσης και επαγγελματικά), σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

  Πηγές με γνώση των διεργασιών, ανέφεραν στο Capital.gr πως η Wella θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού COTY διακόπτει τη λειτουργία της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ και των γραφείων που διατηρεί στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο η Wella θα συνεχίσει να έχει παρουσία στη χώρα μέσω τοπικού συνεργάτη.

  Σύμφωνα με άλλες πηγές, το διάστημα αυτό η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προς αναζήτηση τοπικού συνεργάτη ο οποίος θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της από τις αρχές του 2019. Μεταξύ των διεκδικητών, οι οποίοι ξεπερνούν τους πέντε, φέρεται να είναι και η εταιρεία Γρ. Σαράντης, στελέχη της οποίας περιορίσθηκαν να δηλώσουν στο Capital.gr, "ουδέν σχόλιο".

  Η φίρμα, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Wella Ελλάς ΜΕΠΕ, περιήλθε στην κατοχή του διεθνούς ομίλου Coty το 2015, όταν η Procter & Gamble -η οποία κατείχε την ιδιοκτησία του- αποφάσισε να αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο τομέα στο πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της.

  Η Wella Ελλάς ΜΕΠΕ, στη χρήση 1/7/2016-30/6/2017 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός), εμφάνισε πωλήσεις 22,227 εκατ. ευρώ από 15,247 εκατ. ευρώ που ήταν στην προηγούμενη χρήση. Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 15,072 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημιές προ φόρων 1,5 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,646 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 2,145 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,179 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

  Την 1η Ιουλίου του 2017 το απόθεμα της εταιρείας 3,4 εκατ. ευρώ πουλήθηκε στη μοναδική εταίρο της την HFC Prestige International Operation Switzerland Sarl με περιθώριο κέρδους 5% επί της συνολικής αξίας αποθέματος, ήτοι 3,578 εκατ. ευρώ. Για τη χρήση 2017-2018 η εταιρεία ανέλαβε την εμπορία και διανομή των καλλυντικών και λοιπών προϊόντων ομορφιάς και καλλωπισμού καθώς η αποθήκευση τους είναι ευθύνη της μοναδικής εταίρου της.

  Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο, στις 30/8/2017, υπογράφηκε συμβολαιογραφικό έγγραφο πώλησης του ακινήτου της στον Δήμο Κηφισιάς, ενώ από 6 Οκτωβρίου του 2017 βρίσκεται στα ενοικιαζόμενα γραφεία της επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 59-61 στο Μαρούσι.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ