Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Μαϊ-2018 08:25

  Βάζει "πόδι" στην Κίνα η Κορρές

  Βάζει "πόδι" στην Κίνα η Κορρές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Μέσω e-commerce θα λάβει το βάπτισμα του πυρός η Κορρές στην Κίνα. Όπως είπε χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Βιδάκης, η "είσοδος" τοποθετείται το δεύτερο εξάμηνο του έτους μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει με ποια μεγάλα marketplaces βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις η εταιρεία.

  Εκτός από την αγορά της Κίνας, που από μόνη της αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την εταιρεία Κορρές, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Nissos, στην οποία πλειοψηφική θέση κατέχει η Μorgan Stanley (μέσω του fund North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και η Profex, στον σχεδιασμό της διοίκησης της Κορρές περιλαμβάνεται και η επέκτασή της σε αγορές της Ευρώπης που έως σήμερα η φίρμα δεν έχει παρουσία.

  Ο κ. Βιδάκης αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας τη φετινή χρονιά, είπε πως συνεχίζει να αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του 2018, ενώ σταθερά αναπτύσσεται και στην ελληνική αγορά.

  Σημειώνεται πως η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης εκ μέρους της Nissos, υπέβαλλε αίτημα εξόδου από το Χρηματιστήριο Αθηνών (squeeze out). Η διαγραφή της από το ταμπλό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Σε ότι αφορά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, με τους νέους μετόχους να διακρατούν το 70% και την οικογένεια Κορρέ το 30% αλλά και το management, θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της εξόδου της από το Χρηματιστήριο, με χρονικό ορίζοντα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ