Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Απρ-2018 07:49

  "Ζωντανεύει" το κτήριο-φάντασμα της Βωβός στο Μαρούσι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του ημιτελούς, εδώ και 14 χρόνια, κτηρίου γραφείων, στην Λεωφόρο Κηφισίας 111 και Σίνα στο Μαρούσι δρομολογεί η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ), σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

  Το κτήριο παραμένει φάντασμα από το 2004, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με απόφασή του, ανέστειλε τις κατασκευαστικές εργασίες, επειδή απουσίαζε η μελέτη οριοθέτησης του ρέματος της Σαπφούς με το οποίο γειτνιάζει το ακίνητο.

  Το 2009 το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου έλαβε απόφαση για την έγκριση της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος, η οποία-στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν ενστάσεις κατά της απόφασης- δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το 2014.  

  Το restart

  Σήμερα, όπως αναφέρουν από τη Βωβός στο Capital.gr, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, που εντάχθηκε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου τον Σεπτέμβριο του 2013, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών. Αυτή τη στιγμή, οριστικοποιούνται οι απαιτούμενες μελέτες, προκειμένου να υποβληθεί ο φάκελος για την εξασφάλιση της έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης του υφιστάμενου κτίσματος. Εκτιμάται ότι μέσα σε περίπου 45 ημέρες, από την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών, η Μπάμπης Βωβός θα έχει αποκτήσει τη σχετική έγκριση.  

  Ο αρχικός σχεδιασμός της ΜΒΔΤ προέβλεπε την ανάπτυξη τετραώροφου κτηρίου με εμβαδόν 3.000 τ.μ., στο οικόπεδο τριών στρεμμάτων. Ωστόσο, τα σημερινά δεδομένα υποχρεώνουν την εταιρεία να περιοριστεί στην υλοποίηση ενός κτηρίου με συνολικό εμβαδόν 1.500 τ.μ., στην ολοκλήρωση, δηλαδή, της κατασκευής του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

  κτήριο Βωβός

  Το κτήριο, που έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σε ποσοστό της τάξης του 50%, θα έχει χρήση γραφείων, με την ΜΒΔΤ να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώλησή του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Εξάλλου, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, η πώληση του κτηρίου θα έπρεπε να λάβει χώρα το 2015 σε τίμημα ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.

  Σε δεύτερη φάση, εάν και εφόσον ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αμαρουσίου, δηλαδή σε διάστημα τριών ετών- πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρο διαδικασία- θα προχωρήσει η ανέγερση δύο ακόμη ορόφων για τους οποίους θα διατηρήσει δικαιώματα η ΜΒΔΤ.

  Ας σημειωθεί ότι ένα ακόμη ακίνητο που βρισκόταν στο χαρτοφυλάκιο της Βωβός στην ίδια περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο αγοραστικού-επενδυτικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για το κτήριο, απέναντι από αυτό του ρέματος της Σαπφούς, στην Λεωφόρο Κηφισίας 66 που ανήκε στην ΜΒΔΤ μέχρι να αγοραστεί, πρόσφατα, προς 23,6 εκατ. ευρώ, από το Greco fund, του οποίου διαχειρίστρια είναι η Dromeus.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ