Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 12:24

  Αθηνά ΑΤΕ: Αίτηση για squeeze-out από J&P-Aβαξ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Αθηνά ΑΤΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 3461/2006, υπέβαλε η J&P-ABAΞ (Προτείνων) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρώτη σε συνέχεια της έγγραφης ενημέρωσης που έλαβε την 05.04.2018 από την τελευταία.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, μετά i) την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων Μετοχών στο πλαίσιο της από 13.11.2017 προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε ο Προτείνων (στο εξής η "Δημόσια Πρόταση") και

  ii) τις αγορές Μετοχών στις οποίες προέβη στα πλαίσια άσκησης του δικαιώματος εξόδου (sell-out) από τους μετόχους της Εταιρείας, και σύμφωνα με επιστολή της "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ATHEXCSD)" (στο εξής η "ΕΛ.Κ.Α.Τ."), την 05.04.2018, ο Προτείνων κατέχει συνολικά 112.682.826 Μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,310% περίπου του συνολικού αριθμού Μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

  Κατόπιν των ανωτέρω, ο Προτείνων, με την αίτησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αιτείται την έγκριση άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων Μετοχών της Εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει, ήτοι συνολικά 782.464 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους 0,690% περίπου επί του συνολικού αριθμού Μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, προσφέροντας αντάλλαγμα ίσο με το προσφερόμενο αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι το ποσό των € 0,700 ανά μετοχή σε μετρητά.

  Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο στους πωλητές/κατόχους σχετικών Μετοχών αντάλλαγμα θα αφαιρεθούν τα ποσά που αναλογούν: i) στα δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μεταβιβαζόμενων Μετοχών, υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. ύψους 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης, που βαρύνουν τους πωλητές και ii) στο φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μετοχών στον Προτείνοντα.

  Η πρόθεση του Προτείνοντα να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς περιλαμβάνεται στην παράγραφο 1.4 του πληροφοριακού δελτίου της Δημόσιας Πρότασης, το οποίο εγκρίθηκε την 08.12.2017 από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 27 του Νόμου και την υπ' αριθμ. 1/644/22.04.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων