Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Μαρ-2018 12:53

  Επιτυχές το placement της Autohellas

  Επιτυχές το placement της Autohellas
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:58

  Με σημαντική επιτυχία – δεδομένης της συγκυρίας στις αγορές – ολοκληρώθηκε το placement που πραγματοποιήθηκε στην Autohellas, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη.

  Λόγω της σημαντικής ζήτησης που εκδηλώθηκε από θεσμικά κεφάλαια κυρίως του εξωτερικού διατέθηκαν επιπλέον 500.000 μετοχές της εισηγμένης, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των τίτλων που διατέθηκαν στα 1.750.000 μετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 14,3% του μετοχικού κεφαλαίου.

  Η ζήτηση εκδηλώθηκε από μεγάλα funds του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της εταιρείας που βρίσκεται τοποθετημένη με ηγετική θέση σε έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό. Η Autohellas αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό franchisee (δικαιοδόχο) της Hertz International παγκοσμίως και στην περυσινή χρήση, εμφάνισε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 10 ετών.

  Τις μετοχές διέθεσε η Main Stream SA, ελεγχόμενη από τον βασικό μέτοχο Θ. Βασιλάκη, στην τιμή των 22,6 ευρώ. Η υπερκάλυψη έφτασε τις 1,15 φορές, ενώ Joint Book Runners της ιδιωτικής τοποθέτησης ήταν η Euroxx Securities και η Axia Ventures Group Ltd.

  Η ανακοίνωση της εταιρείας

  Το απόγευμα της Παρασκευής η Autohellas εξέδωσε ανακοίνωση με την οποια γνωστοποιεί τα εξής: 

  Την 23η Μαρτίου 2018 η κοινοτική εταιρεία Main Stream S.A., πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς, υπό την έννοια του Κανονισμού, με τον Θεόδωρο Βασιλάκη, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα στην Εταιρεία, ενημέρωσε την Εταιρεία ότι, την 23η Μαρτίου 2018 διέθεσε μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής πακέτου στο Χρηματιστήριο Αθηνών 1.750.000 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου της Εταιρείας (ISIN GR337003008) συνολικής αξίας Ευρώ 39.550.000 (ή Ευρώ 22.6 έκαστη).

  Στο 60,06% το ποσοστό που ελέγχει έμμεσα ο Θ. Βασιλάκης

  Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε, η Autohellas, ενημερώνει για τις αλλαγές στα ποσοστά των δικαιωμάτων ψήφου. Ειδικότερα αναφέρει: 

  Το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχει έμμεσα ο Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, έχει κατέλθει στο 60,06% του ψηφίζοντος μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από 74,39% που ήταν σύμφωνα με προηγούμενη γνωστοποίηση. Βάσει των ίδιων ανωτέρω γνωστοποιήσεων, ο Θεόδωρος Βασιλάκης ελέγχει έμμεσα το ανωτέρω ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία ως αποκλειστικός ελέγχων της κοινοτικής εταιρείας Evertrans S.A., η οποία με τη σειρά της ελέγχει  την κοινοτική εταιρεία Main Stream S.A. που είναι η άμεση μέτοχος ποσοστού 60,06% του ψηφίζοντος μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.    

  Ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της δεκαετίας

  Το 2017 η Autohellas ενίσχυσε, σε επίπεδο ομίλου, τον κύκλο εργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό κατά 17%, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 180 εκατ. ευρώ από 154 εκατ. το 2016, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 10 ετών.

  Η στέψη με επιτυχία του placement, που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για την Autohellas, σε συνδυασμό με τη συνεισφορά της Hyundai και της Auto Deal (Kia) στα μεγέθη, όπως και με την περαιτέρω βελτίωση του τουρισμού, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της εισηγμένης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων