Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Φεβ-2018 08:12

  Κοντά στη Unisoft η SoftOne

  Κοντά στη Unisoft η SoftOne
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά στην απόκτηση της εταιρείας πληροφορικής Unisoft, θυγατρικής του ομίλου Altec που πέρασε στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών, βρίσκεται η SoftOne, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε προ μηνών για την πώληση της εταιρείας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου Altec, οδεύει προς ολοκλήρωση και με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ως επικρατέστερος πλειοδότης εμφανίζεται η SoftOne, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia.  

  Η SoftOne Technologies Α.Ε. ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων ERP και CRM, καθώς και πρωτοποριακών cloud υπηρεσιών. Δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική και επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία), αριθμώντας ήδη ένα πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 17.000 επιχειρήσεις. Το 2016 μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν ιδρυτικά στελέχη της Unisoft με τον Αντώνη Κυριαζή (εκ των ιδρυτών της Singular) Αντώνη Κυριαζή να κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

  Εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή, το νέο σχήμα θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρησιακού λογισμικού στην Ελλάδα, καθώς η Unisoft παρά τα προβλήματα της μητρικής της Altec είχε διατηρήσει ισχυρό πελατολόγιο και μερίδιο αγοράς. Αποτελεί έναν από τους σημαντικούς κατασκευαστές λογισμικού στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην παραγωγή και εμπορία τυποποιημένου λογισμικού για επιχειρήσεις και οργανισμούς στον ιδιωτικό αλλά και δημόσιο τομέα.

  Μετά την απόκτηση του ελέγχου της μητρικής της Altec από τις πιστώτριες τράπεζες, στο πλαίσιο της κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων του ομίλου, το 77% της Unisoft πέρασε στις τράπεζες (με τη Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank να είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με 23% και 18% αντίστοιχα), ενώ το υπόλοιπο 33% κατέχει η Altec.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων