Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιαν-2018 09:00

  Στα 6,5 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για το Αίολος Κεντέρης Ι

  Στα 6,5 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για το Αίολος Κεντέρης Ι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τιμή εκκίνησής τα 6,5 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί για σήμερα ο πλειστηριασμός του πλοίου Αίολος Κεντέρης Ι, που έχει κατασχεθεί για χρέη ύψους 75 εκατ. ευρώ της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου από την Πειραιώς.

  Ο πλειστηριασμός, εκτιμάται ότι μπορεί να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον επενδυτών με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές κινήσεις από πλευράς των παικτών της ακτοπλοΐας. Σημειώνεται ότι το ταχύπλοο Αίολος Κεντέρης Ι ναυπηγήθηκε το 2000, ωστόσο έχει παραμείνει σε ακινησία για χρονικό διάστημα άνω των 7 ετών και θα χρειαστεί επισκευαστικές εργασίες. Να σημειωθεί ότι μόνο για τις μηχανές εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ένα ποσό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται άλλες εργασίες ανακαίνισης του χώρου των επιβατών κλπ. 

  Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς ενδιαφερόμενους από την ελληνική αγορά, το πλοίο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να κινητοποιήσει εταιρείες όπως η Hellenic Seaways ή η Seajets, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταλήξει και σε αγοραστή εκτός Ελλάδος. 

  Το ταχύπλοο Αίολος Κεντέρης Ι να σημειωθεί ότι εμφάνιζε υψηλή κατανάλωση καυσίμων γεγονός που κατέστησε ασύμφορη τη χρήση του, όταν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα 100 δολάρια. Πλέον στο νέο περιβάλλον των τιμών καυσίμων (παρά την αύξηση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες) εκτιμάται ότι η αξιοποίηση του πλοίου έχει καταστεί εκ νέου βιώσιμη. 

  Χ. Φλουδόπουλος

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ