Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Δεκ-2017 09:53

  Morgan Stanley και Profex εισέρχονται στην Κορρές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:13

  Την είσοδο των Morgan Stanley μέσω της ΝΗΡΕΑ Maiden Holding και Profex, κινεζικής εταιρείας με ελληνικές καταβολές, ανακοίνωσε το πρωί ο ιδρυτής της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών Γιώργος Κορρές.

  Ο ιδρυτής της εταιρείας θα παραμείνει μέτοχος της εισηγμένης με ποσοστό 30%, ενώ η συνεργασία με την κινεζική Profex θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική εταιρεία καλλυντικών να μπει στην αγορά αυτή.

  Όπως είπε νωρίτερα ο Γιώργος Κορρές, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών που βρίσκονται στην κατοχή του επενδυτικού κοινού, και η ΝΗΡΕΑ και η Profex θα καταβάλλουν συνολικά 48,3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν θέση στην ελληνική εταιρεία.

  Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την Κορρές τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Κορρές και η ομάδα του έχουν ξεκινήσει ένα γύρο επαφών προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στο προσύμφωνο που έχει υπογράψει η Κορρές με την Profex και τη ΝΗΡΕΑ.

  Πώς θα γίνει η είσοδος των νέων επενδυτών στην Κορρές

  Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., ("Nissos”),  η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.

  Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

  Η Nissos  μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

  Σημειώνεται εκτός από τον Γ. Κορρέ και την οικογένειά του που ελέγχουν το 36,6% της εταιρείας Κορρές, σήμερα ποσοστό άνω του 5% έχει η εταιρεία Damma (Δασκαλόπουλος), 13,2% η Αλεξία Δαυίδ, και 13% η οικογένεια Σταματιάδη.

  Νωρίτερα, το Capital.gr ανέφερε: 

  Στο επίκεντρο νέων πληροφοριών περί εισόδου νέου επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας βρίσκεται για άλλη μια φορά η γνωστή εταιρεία Κορρές.

  Αυτή τη φορά, ωστόσο, πηγές της αγοράς επιμένουν πως ο βασικός μέτοχος του ομίλου, Γιώργος Κορρές, στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται το 44% περίπου της εισηγμένης, εμφανίζεται να έχει συναινέσει στην είσοδο ενός ακόμη επενδυτικού κεφαλαίου στην εταιρεία.

  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την παραχώρηση ενός ποσοστού άνω του 10% σε fund με αμερικανικό κεφάλαιο και κινεζικό όμιλο 

  Η ανακοίνωση της εταιρείας

  Η North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. ("NHPEA”), η Profex Inc. ("Profex”)-εταιρεία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα και ο Γιώργος Κορρές, μέτοχος της  ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ("ΚΟΡΡΕΣ”) ενημέρωσαν την ΚΟΡΡΕΣ και από κοινού ανακοινώνουν την ακόλουθη επενδυτική συμφωνία που περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

  -Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν (εισφορά σε είδος) στη εταιρεία Nissos Holdings (CY) Ltd., ("Nissos”),  η οποία κατά την παρούσα χρονική στιγμή ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%) για ίδιο αριθμό μετοχών και ποσοστού στην Nissos.

  -Η NHPEA και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στην Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα. Η NHPEA και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos καταβάλλοντας συνολικά 48,3 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

  -Η Nissos  μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

  -Η ολοκλήρωση όλων των παραπάνω ενεργειών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των συνεργαζόμενων με την ΚΟΡΡΕΣ τραπεζών.

  Μετά την ολοκλήρωση αυτή η Nissos θα έχει αποκτήσει άνω του 82% των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ, συνεπώς θα προβεί σε άμεση υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3461/2006 για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ.

  Στo πλαίσιο των παραπάνω έχει συμφωνηθεί ότι η Profex και η ΚΟΡΡΕΣ θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

  Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos έως 10 εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν την μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΟΡΡΕΣ.

  Σχετικά με τη NHPEA Maiden Holding B.V.

  Η NHPEA Maiden Holding B.V. είναι εταιρία συμμετοχών που ανήκει εξ' ολοκλήρου στη North Haven Private Equity Asia IV, L.P. ("NHPEA IV, L.P.”).

  Η NHPEA IV, L.P. είναι επενδυτικό κεφάλαιο US$ 1.7 δις, υπό διαχείριση θυγατρικής της Morgan Stanley, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και εστιάζει στις επενδύσεις στη γεωγραφική περιοχή της Ασίας. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά private equity fund για την Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley, με καταγεγραμμένη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς, όπως καταναλωτικά προϊόντα, λιανεμπόριο, οικονομικές υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας μεταξύ άλλων, τόσο σε εισηγμένες όσο και σε ιδιωτικών συμφερόντων, μη-εισηγμένες εταιρείες  (πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις των funds στην Ασία υπό τη διαχείριση της Morgan Stanley αναφέρονται στο website https://www.morganstanley.com/im/en-us/institutional-investor/strategies/private-credit-and-equity/asia-pacific-private-equity.html).

  Σχετικά με την εταιρεία Profex

  Η εταιρεία Profex δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 με όραμα να συμβάλλει ουσιαστικά σε έναν κόσμο πιο υγιή και με ευεξία. Η Profex διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, στους τομείς εξειδίκευσής της (Φαρμακευτικά, Καλλυντικά και προϊόντα Αισθητικής Ιατρικής). Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site www.profex.com.

  ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΡΕΣ
  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  Τι σημαίνει η σύμπραξη με τη Morgan Stanley Private Equity Asia και την εταιρεία Profex για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ?
  Ανάπτυξη και διεθνή επέκταση σε αγορές τεράστιου μεγέθους και προοπτικών. Μετά από 21 χρόνια δραστηριοποίησης στη βιομηχανία των φυσικών καλλυντικών, το στρατηγικό στοίχημα για τον Όμιλο είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση του brand παγκοσμίως. Η πρόταση της Morgan Stanley ήρθε την ιδανική στιγμή και υπό τις πλέον κατάλληλες συνθήκες. Πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πλάνων διεθνούς ανάπτυξης, όχι μόνο στις αγορές προτεραιότητας σε Ευρώπη και Αμερική που αναφέρουμε έως σήμερα, αλλά σε νέα πολλά υποσχόμενα διεθνή εδάφη, στα οποία μέχρι τώρα δεν είχαμε τα μέσα να επιχειρήσουμε επέκταση. Η Κίνα είναι η νέα αγορά που θα προστεθεί στο διεθνές δίκτυο του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης. Μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά θέτει τις τάσεις σε αυτόν τον τομέα. Οι προοπτικές για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ είναι εξαιρετικές και ουσιαστικά υλοποιήσιμες μέσα από το σχήμα που ανακοινώνουμε σήμερα. 

  Ποιο είναι το ύψος του κεφαλαίου που επενδύουν η Morgan Stanley και η Profex? Τι ποσοστό αποκτούν?
  Η Morgan Stanley και η Profex έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετοχές στη Nissos, 56% και 14% αντίστοιχα - 70% αθροιστικά. Η Morgan Stanley και η Profex θα αποκτήσουν τις παραπάνω μετοχές της Nissos, καταβάλλοντας συνολικά 48,3εκατ ευρώ σε μετρητά. Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να
  προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos κατά 10εκατ. ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

  Ποιο είναι το ποσοστό συμμετοχής του Γιώργου Κορρέ και ο ρόλος του στο νέο σχήμα? 
  Ο Γιώργος Κορρές και μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός του θα έχουν μετοχές που αντιστοιχούν στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου στη Nissos (ο Γιώργος Κορρές 24% και τα ως άνω μέλη περίπου 6%). Η διοίκηση του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ θα παραμείνει ως έχει σήμερα και θα συνεχίσει την  δραστηριοποίησή της με στόχο τη διεθνή επέκταση της παρουσίας της ΚΟΡΡΕΣ.

  Θα βγει η ΚΟΡΡΕΣ από το Χ.Α.?
  Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται  υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ στην ανώτερη τιμή μεταξύ της μέσης τιμής εξαμήνου, που είναι περίπου 4,2 ευρώ, και της τιμής κτήσης των 5,08 ευρώ ανά μετοχή. Η πορεία της Δημόσιας Πρότασης θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.

  Θα αλλάξει κάτι όσον αφορά στις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας?
  Όχι. Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ με την πολυπληθή επιστημονική ομάδα μας, η Μονάδα Εκχυλίσεως, η Μονάδα Παραγωγής και Συσκευασίας αλλά και η Μονάδα Παραγωγής Ομοιοπαθητικών Α’ Υλών & Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Παράλληλα, με το εντατικό πλάνο ανάπτυξης στο πλαίσιο του νέου σχήματος, αναμένουμε ενίσχυση των παραπάνω δραστηριοτήτων.

  Πως θα επιτευχθεί η επέκταση στην αγορά της Κίνας?
  Μέσω της Profex, μίας εταιρείας που συμμετέχει στο νέο επενδυτικό  σχήμα. Η Profex εξειδικεύεται στη διανομή φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, προσφέρει πλέον στο κοινό της Κίνας τη δυνατότητα να γνωρίσει τα φυσικά, καινοτομικά και αποτελεσματικά προϊόντα της ελληνικής μάρκας.

  Πότε τοποθετείται χρονικά η έναρξη της συνεργασίας με την Profex σε αυτό το επίπεδο?
  Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε επίπεδο προϊόντων και δομών, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την πώληση των προϊόντων στην αγορά της Κίνας το συντομότερο δυνατό.

  Τι αλλαγές συνεπάγεται αυτό το σχήμα για το προσωπικό της ΚΟΡΡΕΣ ?
  Μέσα από  την ενίσχυση της δραστηριότητας του Ομίλου στο πλαίσιο του νέου σχήματος, αναμένονται περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για το  προσωπικό του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ.

  Θα αλλάξουν τα πρόσωπα διοίκησης του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ?
  Η διοίκηση του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ θα παραμείνει ως έχει σήμερα. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ηγετική ομάδα του Ομίλου.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων