Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Δεκ-2017 18:18

  Autohellas: Αποκτά το 70% των Hyundai Hellas και Autodeal (KIA) με καταβολή €20 εκατ.

  Autohellas: Αποκτά το 70% των Hyundai Hellas και Autodeal (KIA) με καταβολή €20 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε από την Autohellas η απόκτηση ελέγχου του 70% των εταιρειών "AOYTONTHΛ  Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ" (ΚΙΑ) και "ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΣ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε." (HYUNDAI) μέσω συμμετοχής της κατά 100% θυγατρικής της, Derasco στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου αυτών.

  Η συνολική επένδυση στις ως άνω αυξήσεις ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επένδυση αυτή θα επιτρέψει τη διατήρηση και ενίσχυση της εσωτερικής τους οργάνωσης, την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους, αλλά και την υποστήριξη και ανάπτυξη του δικτύου τους.  

  Το υπόλοιπο 30% των ως άνω αναφερόμενων εταιρειών παραμένει στην ιδιοκτησία του κου Π. Δάβαρη ο οποίος διατηρεί τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των δυο εταιρειών για να ενισχύσει την νέα κοινή προσπάθεια. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των δυο εταιρειών αναλαμβάνει ο κος  Γ. Βασιλάκης.

  Οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου των AUTODEAL και HYUNDAI HELLAS πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των από 28.12.2016 συμφωνιών εξυγίανσης  οι οποίες επικυρώθηκαν με τις υπ' αριθ. 633/2017 και 632/2017 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις από το παρελθόν μειώθηκαν στα 20 εκ. ευρώ.

  Με την επένδυση αυτή εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και οι δυνατότητες διείσδυσης του Ομίλου AUTOHELLAS στην αγορά αυτοκίνητου. Μια αγορά που έχει πληγεί και περιοριστεί σημαντικά, περισσότερο  από  70%, από την κρίση, αλλά που με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας μπορεί να έχει σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων