Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Δεκ-2017 08:00

  Ιατρικό: Οι λεπτομέρειες της προσφοράς και η απάντηση του "Υγεία"

  Ιατρικό: Οι λεπτομέρειες της προσφοράς και η απάντηση του "Υγεία"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15.04

  Η  απόκτηση  ισχυρού  ποσοστού  μειοψηφίας  είναι  ο  βασικός  στόχος  της  δημόσιας πρότασης που κατέθεσε η εταιρεία "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε.", συμφερόντων της οικογένειας Αποστολόπουλου του ομίλου Ιατρικού Αθηνών, για την απόκτηση του 30% των μετοχών του ΥΓΕΙΑ, όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας πρότασης που βρίσκεται στη διάθεση των επενδυτών.

  Εντούτοις, η δημόσια πρόταση με τίμημα στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή, η οποία υποβλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου, έχει από τις πρώτες κιόλας ημέρες καταστεί ουσιαστικά ανενεργή (εκτός κι αν υπάρξει βελτιωτική πρόταση) καθώς η τιμή της μετοχής του ΥΓΕΙΑ εκτοξεύτηκε πάνω από τα 0,55 ευρώ, ενώ χθες άγγιξε τα 0,67 ευρώ.

  Το Δ.Σ του ΥΓΕΙΑ, ως όφειλε με βάση το θεσμικό πλαίσιο της Κεφαλαιαγοράς, εξέτασε την πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά Αποστολόπουλου και σε συνεδρίασή του αξιολόγησε  την προσφερόμενη τιμή ως μη συμφέρουσα για την ανταλλαγή των μετοχών. Χθες στο Χ.Α. ο τίτλος του Υγεία έκλεισε στα 0,66 ευρώ.

  Στην Αιτιολογημένη Γνώμη του  Δ.Σ.  του ΥΓΕΙΑ  διετύπωσε την ακόλουθη:

  1. Το προτεινόμενο αντάλλαγμα δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο από χρηματοοικονομικής απόψεως καθώς είναι σημαντικά κατώτερο του κατωτάτου  ορίου  του εύλογου εύρους τιμών που προσδιορίσθηκε μεταξύ €0,64  και €0,78 ανά μετοχή,σύμφωνα με τις ακολουθηθείσες από το Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο της  Εταιρείας μεθόδους αποτίμησης, και συγκεκριμένα κατώτερο κατά 29,69% του κατωτάτου ορίου του εύρους αυτού. 

  2. Οι δηλώσεις του Προτείνοντος σχετικά με τους επιχειρηματικούς του στόχους συνιστούν  γενικές θεωρήσεις  της  αγοράς  στην  οποία  δραστηριοποιείται η Εταιρεία χωρίς συγκεκριμένες αναφορές στην ίδια την Εταιρεία.

  3. Δεδομένων  των ανωτέρω δηλώσεων των  μετόχων  να  μην προβούν  στη μεταβίβαση ουδεμίας μετοχής, η Δημόσια Πρόταση δεν δύναται να επηρεάσει τον  έλεγχο  της  Εταιρείας. Συνεπώς, καθώς  η  Εταιρεία  θα  εξακολουθεί  να ελέγχεται από τη MIG, η τυχόν επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται   να   επηρεάσει το   σύνολο   των   συμφερόντων   της   Εταιρείας (περιλαμβανομένων των  συμφερόντων  των  εργαζομένων),τα  στρατηγικά σχέδια  του  Προτείνοντος  για  την  Εταιρεία  ή  την  απασχόληση  στους  χώρους όπου διεξάγονται οι δραστηριότητες της Εταιρείας.

  Τι αναφέρει το πληροφοριακό έντυπο

  Τα σχέδια του Γιώργου Αποστολόπουλου, σύμφωνα το πληροφοριακό έντυπο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τη διοίκηση του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ για την εκπόνηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου- που θα συμπεριλαμβάνει τόσο το ΥΓΕΙΑ, όσο και το Ιατρικό Αθηνών- στην κατεύθυνση των εξαγορών καθώς και οικονομιών κλίμακας.

  Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται στο δελτίο, η εταιρεία "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε." θα επιδιώξει τη συνέχιση  της  δραστηριότητάς της, συμμετέχοντας  στο  κεφάλαιο εταιρειών του κλάδου υγείας,  καθώς  και  τη συνέχιση της δραστηριότητας  του ΥΓΕΙΑ, ενώ δεν σχεδιάζει αλλαγές στον αριθμό των θέσεων εργασίας ή στους όρους απασχόλησης του  προσωπικού, ούτε στους τόπους διεξαγωγής των δραστηριοτήτων του θεραπευτηρίου.

  Στο δελτίο περιλαμβάνεται και η αρχική τοποθέτηση του κ. Αποστολόπουλο για το σκεπτικό της δημόσιας πρότασης, ότι δηλαδή ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών υγείας έχει υποστεί μεγάλες πιέσεις τα τελευταία χρόνια (λόγω της μεγάλης περικοπής δαπανών υγείας, του  μηχανισμού αυτόματης επιστροφής clawback και των μη  εξυπηρετούμενων δανείων), περιβάλλον που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συγκέντρωση του κλάδου με τη δημιουργία ισχυρότερων, σχημάτων τα οποία θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις. Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες.

  Σύμβουλος της "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε." ορίστηκε η εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών AXIA Ventures Group Ltd. Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο, η χρηματοδότηση που θα καταβληθεί  στους αποδεχόμενους μετόχους ως προσφερόμενο τίμημα, θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε (22.11.2017) από το διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευσης των μετόχων.

  Η περίοδος μέσα στην οποία οι μέτοχοι του ΥΓΕΙΑ θα μπορούν να δηλώσουν την αποδοχή της δημόσιας πρότασης, όπως προκύπτει από το πληροφοριακό δελτίο που εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς λήγει στις 17 Ιανουαρίου.
   
  Η "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε."  συστάθηκε  το  1993  υπό διαφορετική επωνυμία και αντικείμενο δραστηριότητας, ενώ υπό τη σημερινή του επωνυμία και με το σημερινό του σκοπό υφίσταται από το 2000.

  Ωφελημένο από την παρούσα κατάσταση φαίνεται πως βγαίνει το fund Dromeus Capital Management,  το οποίο όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές του ΥΓΕΙΑ μετά τη γνωστοποίηση της δημόσιας πρότασης, με τιμή στα 0,45 ευρώ. Οι πληροφορίες θέλουν το fund να συνεχίζει την αγορά μετοχών, επιδιώκοντας να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό μετοχών του ΥΓΕΙΑ που συγκεντρώνει.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων