Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 08:23

  Το Dromeus που αγοράζει μετοχές του ΥΓΕΙΑ και οι επόμενες κινήσεις

  Το Dromeus που αγοράζει μετοχές του ΥΓΕΙΑ και οι επόμενες κινήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κίνηση του Dromeus Capital Management να προχωρήσει στην απόκτηση μετοχών του ΥΓΕΙΑ έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη δημόσια πρόταση που κατέθεσε στις 23 Νοεμβρίου η εταιρεία "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε." για την  απόκτηση του 30% των μετοχών του ΥΓΕΙΑ και σίγουρα, όπως αναφέρουν στοCapital.gr κύκλοι της αγοράς, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση.
   
  Το Dromeus Capital Management, μέσω του Dromeus Global Opportunities, ξεκίνησε την υλοποίηση της στρατηγικής του ήδη την επομένη της γνωστοποίησης της δημόσιας πρότασης, με την απόκτηση 3.328 μετοχών (ήταν οι περισσότερες μετοχές που αποκτήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο συναλλαγών), με τιμή απόκτησης στα  0,45 ευρώ, όσο δηλαδή και το τίμημα της μετοχής που πρότεινε ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Οι συναλλαγές συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό, με το fund μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου να έχει ήδη κατοχυρώσει ποσοστό 2,76% . Οι τελευταίες συναλλαγές έγιναν με τιμή στα 0,558 ευρώ ανά μετοχή.
   
  Παράγοντες του χώρου εκτιμούσαν πως η συνεχής άνοδος της τιμής της μετοχής του ΥΓΕΙΑ στο ταμπλό του Χ.Α θα δρομολογούσε εξελίξεις, αναμένοντας την υποβολή ενδιαφέροντος από ανταγωνιστικούς παίκτες της αγοράς της περίθαλψης, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια, να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή. Εξίσου πιθανή, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, θεωρείται πλέον η αντίδραση της εταιρείας του Γιώργου Αποστολόπουλου, βασικού μετόχου του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, με νέα βελτιωμένη προσφορά (οι αγορές των μετοχών από το fund  Dromeus Capital έγιναν σε εύρος μεταξύ 0,45 και 0,55 ευρώ, δηλαδή πολύ παραπάνω από τη δημόσια προσφορά Αποστολόπουλου).
   
  Στην αγορά λέγεται πως το fund μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αποσκοπώντας στην καταγραφή υπεραξιών από τη μελλοντική πώληση του πακέτου μετοχών που θα συγκεντρώσει, είτε για λογαριασμό του κύριου μέχρι στιγμής διεκδικητή του ομίλου ΥΓΕΙΑ. Από την πλευρά της πάντως, η διοίκηση του ΥΓΕΙΑ, με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα διευκρίνιζε πως δεν έχει καμία σχέση με τοDromeus Global Opportunities Fund.
   
  Οι πληροφορίες λένε πως  έπεται και συνέχεια στην αγορά μετοχών από το fund Dromeus Capital, επιδιώκοντας να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό μετοχών του ΥΓΕΙΑ που συγκεντρώνει. Η δημόσια πρόταση της εταιρείας "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε." για την απόκτηση του 30% των μετοχών του ΥΓΕΙΑ έγινε με τίμημα στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχούσε σε κεφαλαιοποίηση 137,5 εκατ. ευρώ και με το 30% να αποτιμάται σε 41,3 εκατ. ευρώ.
   
  Ποια είναι η  Dromeus Capital

  Το Dromeus Capital ήταν το fund που στοιχημάτισε στο σενάριο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας πριν τέσσερα χρόνια και συμμετείχε στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών. Το Νοέμβριο του 2012, η Dromeus Capital προχωρά, όπως ανέφερε στην ίδρυση ενός νέου hedge fund με σκοπό την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που αναδύονται από την τρέχουσα κρίση χρέους στην Ελλάδα. Διοικείται από την Αθήνα και τη Γενεύη, όπου και εδρεύει η Dromeus, από τους fund managers  Αχιλλέα Ρισβά, διευθ. σύμβουλο της επενδυτικής εταιρείας, και τον Ιάσωνα Μανωλόπουλο.
   
  Τον Ιούλιο του 2014, το  Bloomberg σε δημοσίευμά του σημείωνε πως το fund είχε καταφέρει να "μετατρέψει την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο”, λέγοντας πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων βοήθησε το Dromeus Greek Advantage Fund να κερδίσει 26% για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Στο δημοσίευμα αναφερόταν ακόμη πως η Dromeus είχε αποκομίσει κέρδη από τη συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank.
   
  Βασιλική Κουρλιμπίνη

  vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων