Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Δεκ-2017 16:20

  "Σφήνα" από Dromeus Capital για το ΥΓΕΙΑ

  "Σφήνα" από Dromeus Capital για το ΥΓΕΙΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:04

  "Σφήνα" στη δημόσια πρόταση του Γιώργου Αποστολόπουλου αποτελεί η απόκτηση από το επενδυτικό fund Dromeus Capital Management, μέσω του Dromeus Global Opportunities, ποσοστού 2,76% των μετοχών του ΥΓΕΙΑ (και όχι 7,5% όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε νωρίτερα). 

  Παράγοντες της αγοράς, όπως είχε αναφέρει και το Capital.gr, είχαν προβλέψει την ύπαρξη ενδιαφέροντος και από ανταγωνιστικούς ομίλους, εντός και εκτός Ελλάδας, μετά τη δημόσια πρόταση από την "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε." για την απόκτηση του 30% των μετοχών του ΥΓΕΙΑ, με τίμημα στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή (που αντιστοιχούσε σε κεφαλαιοποίηση 137,5 εκατ. ευρώ και με το 30% να αποτιμάται σε 41,3 εκατ). 

  Η άνοδος εξάλλου της τιμής της μετοχής του ΥΓΕΙΑ στο ταμπλό του Χ.Α., πάνω από το 0,45 ευρώ που ήταν το προσφερόμενο τίμημα από την εταιρεία του Γιώργου Αποστολόπουλου, άφηνε ανοικτό το δρόμο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλες πλευρές. 

  Η Dromeus Capital ιδρύθηκε το 2008, με έδρα το Λονδίνο, από δύο Έλληνες διαχειριστές, τους Αχιλλέα Ρισβά και τον Ιάσωνα Μανωλόπουλο. H κίνηση αυτή ουσιαστικά μπλοκάρει και ακυρώνει τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε ο όμιλος Αποστολόπουλου, καθώς η τιμή της μετοχής βρίσκεται ήδη 0,10 ευρώ πάνω από το προσφερόμενο τίμημα της "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε."

  Πληροφορίες αναφέρουν πως η κίνηση του Dromeus Capital θα έχει και συνέχεια, με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό μετοχών του ΥΓΕΙΑ που συγκεντρώνει.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το DROMEUS GLOBAL OPPORTUNITIES FUND έχει προβεί στις παρακάτω αποκτήσεις μετοχών του ΥΓΕΙΑ: 

  Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΓΕΙΑ αναφέρει: 

  1. Το Υγεία δεν προέβη σε οποιαδήποτε ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόκτηση ποσοστού 2,76% του μετοχικού του κεφαλαίου από το "Dromeus Global Opportunities Fund". Σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 περίπτ. β Ν. 3461/2006 σε ανακοίνωση υποχρεούται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά ποσοστό μισό τοις εκατό (0,5%) τουλάχιστον των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρία εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών. 
  2. Το Υγεία δηλώνει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το "Dromeus Global Opportunities Fund".​

  Β. Κουρλιμπίνη

   

  Διαβάστε ακόμη

  Τα σχέδια Αποστολόπουλου που οδήγησαν στη δημόσια πρόταση για το ΥΓΕΙΑ 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων