Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Δεκ-2017 15:57

  ΕΛΤΡΑΚ: Διευκρινίσεις για την καταβολή μερίσματος €0,689 ανά μετοχή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Εταιρία ΕΛΤΡΑΚ προέβη σε διευκρινίσεις, μετά τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 6ης Δεκεμβρίου για την καταβολή μερίσματος, ποσού ενός 0,6890 € ανά μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου μερισμάτων ποσοστού 15%, βάσει του Ν. 4172/2013 και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παρ. 8 και 11 του άρθρου 112 του ν.4387/2016 και την παράγραφο 4 του άρθρου 44 του ν.4389/2016, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,58565 € ανά μετοχή.

  Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017 (record date). Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Η πληρωμή του μερίσματος στους κ.κ. Μετόχους θα γίνει από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 από την πληρώτρια Τράπεζα EUROBANK ERGASIAS ως ακολούθως:

  1. Mέσω των εξουσιοδοτημένων χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σ.Α.Τ. (Χρηματιστηριακές Εταιρείες και Τράπεζες) για όσους εκ των μετόχων έχουν παράσχει σχετική εξουσιοδότηση.

  2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της EUROBANK ERGASIAS για όσους εκ των μετόχων τηρούν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας Σ.Α.Τ. ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ. Στις περιπτώσεις αυτές, η πληρωμή του μερίσματος θα γίνεται απευθείας στο μέτοχο με την προσκόμιση της αστυνομικής του ταυτότητας, του Α.Φ.Μ. και του ΚΑΜΕ (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.). Σε περίπτωση πληρωμής μερίσματος σε πρόσωπο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τον μέτοχο πρέπει, πέραν των ανωτέρω στοιχείων, να προσκομίζεται στην EUROBANK ERGASIAS και η έγγραφη εξουσιοδότηση του μετόχου με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του από αρμόδια Δημόσια Αρχή.

  3. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθ. 6 Απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των χειριστών τους. Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια τράπεζα "Eurobank Ergasias Α.Ε.".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων