Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Δεκ-2017 08:17

  Ένα εργοστάσιο που έκλεισε ανοίγει ξανά

  Ένα εργοστάσιο που έκλεισε ανοίγει ξανά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:29

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Μια λιτή χρηματιστηριακή ανακοίνωση που βγήκε χθες κρύβει μια βιομηχανική επιστροφή, μιας έστω και μικρής παραγωγικής επιχείρησης, η οποία δοκιμάστηκε από την κρίση και οδηγήθηκε - προσωρινά όπως αποδεικνύεται - στο λουκέτο. Σύμφωνα λοιπόν με τη γνωστοποίηση προς το ΧΑ το Δ.Σ. της Λεβεντέρης αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Βόλου. Σύμφωνα με την απόφαση το τμήμα παραγωγής συρματόσχοινων θα λειτουργήσει αρχικά σε επικουρική βάση προς την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας.

  Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά τη γνωστοποίηση πέρυσι το καλοκαίρι της απόφασης για αναδιάρθρωση της εταιρείας και αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας, με παραμονή μόνο στην εμπορία συρματόσχοινων. Τότε πηγές της εταιρείας ανέφεραν στο Capital.gr ότι μετά από 9 χρόνια ζημιογόνων χρήσεων, από το 2013 η εταιρεία εφάρμοζε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε μείωση των θέσεων εργασίας. Πέρυσι το καλοκαίρι η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιo και να παραμείνει μόνο ως εμπορική εταιρεία αξιοποιώντας το δίκτυο πωλήσεων αλλά και τις σχέσεις της με προμηθευτές (τη γερμανική εταιρεία Diepa) και πελάτες. 

  Ούτε και τότε όμως, η διοίκηση δεν μιλούσε για οριστικές αποφάσεις και άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον. Σημειώνεται ότι το 2015 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 1,93 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας ζημιές προ φόρων χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων 451 χιλιάδες ευρώ. 

  Ιστορικό

  Η Λεβεντέρης ξεκίνησε ως βιοτεχνία εξαρτισμού καϊκιών στον Πειραιά το 1932 από τον Νικόλαο Λεβεντέρη ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 1967 συνέχισε και ως εισαγωγική εμπορική εταιρεία στον τομέα των σχοινιών, συρματόσχοινων και εξαρτημάτων. 

  Το 1967 ιδρύθηκε από κοινού με Γερμανούς συνεταίρους η "Ελληνογερμανική Βιομηχανία Συρματοσχοίνων Α.Ε." που ήταν παραγωγική εταιρεία με εγκαταστάσεις στη Νέα Ιωνία Βόλου.

  Η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 1972 και μετά κεφάλαια που αντλήθηκαν έγιναν επενδύσεις για την καθετοποίηση της παραγωγής συρματόσχοινων και ξεκίνησε η λειτουργία   μονάδας παραγωγής συρμάτων από σκληρό χάλυβα στη ΒΙΠΕ Βόλου, ενώ δημιουργήθηκε και δεύτερη μονάδα παραγωγής συρματοσχοίνων.

  Το 2011 η εταιρεία επεκτάθηκε και στον κλάδο των ΑΠΕ κατασκευάζοντας μέσω της Λεβεντέρης Ενεργειακή φωτοβολταϊκό πάρκο 1MW στις εγκαταστάσεις της στο Βόλο.

  Σημειώνεται τέλος  ότι το Νοέμβριο απεβίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευστάθιος Λεβεντέρης και στις αρχές του μήνα το ΔΣ αποφάσισε να εκλέξει ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο την Λητώ Λεβεντέρη.

  Η νέα ανακοίνωση

  Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας σήμερα εξέδωσε και νέα διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με τη  υπ΄αριθμ. 583/6.12.2017 πράξη του αποφάσισε ομόφωνα την λειτουργία μονάδος παραγωγής συρματοσχοίνων στο εργοστάσιο της στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου , που θα στελεχωθεί με μικρό αριθμό εργαζομένων , θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και σε επικουρική βάση προς την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας και με αρχικό σκοπό την μεταποίηση των σημαντικών αποθεμάτων πρώτων υλών-συρμάτων, που δεν κατέστη εφικτό να αξιοποιηθούν και παραμένουν στην ανωτέρω εγκατάσταση."

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων