Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Δεκ-2017 18:01

  Microland Computers: Εξαντλήσαμε κάθε δυνατή περίπτωση για την ανάπτυξη της εταιρείας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η διοίκηση της εταιρείας καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα, εξάντλησε κάθε δυνατή περίπτωση για την περαιτέρω επιχειρηματική ανάπτυξή της.Το ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο Τραπεζικό περιβάλλον και οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική αγορά, δεν έδωσαν την ευκαιρία στους μετόχους - Τράπεζες να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, οι οποίες θα είχαν οδηγήσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου και την αναδιάρθρωση της εταιρείας". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microland Computers σε συνέχεια και σχετικού ερωτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σχετικά με την διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το αυτό.

  Αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει τα ακόλουθα:

  Στο σχέδιο ανασυγκρότησης των εταιρειών του Ομίλου Altec (έτσι όπως αυτό έχει κοινοποιηθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις της μητρικής εταιρείας), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η θυγατρική εταιρεία "Microland ΑΕΒΕ", περιλαμβάνονταν μια σειρά από διαρθρωτικά μέτρα στην κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας και βιωσιμότητας της εταιρείας. Η έκθεση ανασυγκρότησης, που είχε συνταχθεί από ανεξάρτητους συμβούλους, εξέτασε πολλαπλά σενάρια εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και ανόρθωσης της εταιρείας στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον και στις παρούσες συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

  Η διοίκηση της εταιρείας καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα, εξάντλησε κάθε δυνατή περίπτωση για την περαιτέρω επιχειρηματική ανάπτυξή της. Το ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο Τραπεζικό περιβάλλον και οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική αγορά, δεν έδωσαν την ευκαιρία στους μετόχους - Τράπεζες να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, οι οποίες θα είχαν οδηγήσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου και την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

  Σημειώνεται ότι, η εταιρεία από το 2009 παραμένει εμπορικά ανενεργή, χωρίς την διενέργεια τζίρου από την επιχειρηματική της δραστηριότητα και χωρίς να παρουσιάζει στελέχωση σε προσωπικό. Η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης και εξέλιξής της καθώς και ότι δεν διαφαίνονται οι πρόσφορες εκείνες συνθήκες για την ένταξη των μετοχών της εταιρείας εκ' νέου σε διαπραγμάτευση.

  Οι μετοχές της εταιρείας, σε περίπτωση που η απόφαση του Χρηματιστηρίου επιβάλει της διαγραφή τους, θα μετατραπούν σε έγχαρτες και θα τηρούνται στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας. Η επικοινωνία με τους μετόχους θα γίνεται μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που θα βρίσκονται στην εταιρική ιστοσελίδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ