Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Δεκ-2017 10:16

  Στη Farallon Capital τα μισά δάνεια της Euromedica

  Στη Farallon Capital τα μισά δάνεια της Euromedica
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μισά από τα δάνεια της Euromedica, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, φέρεται να περνούν στη Farallon Capital Management.

  Το αμερικανικό fund κατά τις πληροφορίες ήταν ο μόνος επενδυτής στο διαγωνισμό που έτρεξε η Deutche Bank του Λονδίνου για την πώληση των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης για λογαριασμό των τραπεζών Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank, αποκτώντας  δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ του ομίλου.

  Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με το τίμημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ κυμαίνεται μεταξύ 17% με 19% επί της ονομαστικής αξίας των δανείων.

  Η διερεύνηση πιθανού ενδιαφέροντος για την αγορά των δανείων της εισηγμένης είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Μεταξύ των ενδιαφερομένων ακουγόταν το όνομα του CVC Partners, το οποίο έχει εξαγοράσει το Iaso General και το Metropolitan, αλλά και του επενδυτικού ομίλου της Fortress.

  Κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της Euromedica έφτανε τα 408,5 εκατ. ευρώ, από 388 εκατ. που ήταν κατά τη χρήση του 2015.

  Οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου στα τέλη του 2016 ανέρχονταν σε 354,7 εκατ., με μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, όπως θυγατρικές (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης), συμμετοχές, ακίνητα και απαιτήσεις έναντι κυρίως του Δημοσίου, είναι ενεχυριασμένο έναντι αυτών των απαιτήσεων. Μαζί με τα δάνεια των τριών τραπεζών η Farallon αποκτά εξασφαλίσεις επί των περιουσιακών στοιχείων της Euromedica.

   Στη χρήση του 2016, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 152 εκατ. ευρώ (2015: 161 εκατ.), εμφανίζοντας μείωση 5,7% σε σχέση με τη χρήση 2015.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων